İnci Holding, Rhombus Energy Solutions’a yatırım yaptı

İnci Holding Elektrikli ticari araç filoları için özel şarj sistemleri, enerji depolama ve mikro şebeke çözümleri alanında faaliyet gösteren ABD merkezli teknoloji şirketi Rhombus’a yatırım yaptı.
İnci Holding, Rhombus Energy Solutions’a yatırım yaptı

Vinci girişim sermayesi'ni destekleyen İnci Holding,elektrikli ticari araç filolarının kompleks şarj ihtiyaçlarına odaklanan Rhombus Energy Solutions’a yatırım yaptı. Girişimin C serisi yatırım turunda, İnci Holding'in yanı sıra teknoloji dünyasındaki yatırımlarıyla 2000’den beri öne çıkan Emerald Technology Ventures yatırım fonunun da yer aldığını belirtelim. Yatırım turuna hissedarların yanı sıra Cycle Capital, Nabtesco Technology Ventures ve Greenhouse Capital Partners da katılım gösterdi. 

Rhombus Energy Solutions, 2015 yılında gerçekleşen A serisi yatırım turunda ise Golden Regent Electronics'ten 2.8 milyon dolar yatırım almıştı. Elektrikli ticari araç filoları için özel şarj sistemleri, enerji depolama ve mikro şebeke çözümleri alanında faaliyet gösteren Rhombus, mevcut elektrik şebekelerinin, elektrikli ticari araç filolarının şarj gereksinimini destekleme açığını fırsata çeviriyor.

Şirketin, önümüzdeki yıllarda elektrikli araç pazarındaki büyüme beklentisi ile bu ihtiyacın daha da artacağını öngördüğünü söylemek mümkün. İnci Akü'nün ana şirketi İnci Holding'in ise bu yatırım ile otomotiv sektöründeki yerini sağlamlaştırdığını söyleyebiliriz. 

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök yatırımla ilgili şöyle konuştu: 

Vizyonumuz ve stratejimiz doğrultusunda ana faaliyet alanlarımızda gerçekleştirdiğimiz global ortaklıklarla, endüstri 4.0, dijital dönüşüm gibi alanlarda güçlü bir performans ortaya koyarken, diğer yandan da geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Rhombus’a direkt olarak yaptığımız bu yatırıma ek olarak, Avrupa pazarında bu alandaki fırsatları birlikte değerlendirmek üzere bir çerçeve anlaşması da imzaladık.

2018 yılı sonunda hayata geçen, İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi ile teknoloji ve girişim dünyasına ilk kez adım attık, bu vesile ile de geleceğin iş alanı olarak gördüğümüz girişim ekosisteminde deneyim kazandık. Bugün ise bu deneyimi de kullanarak, İnci Holding olarak ilk direkt teknoloji yatırımımızı hayata geçirmiş bulunuyoruz.

Köklü geçmişimiz, otomotiv yan sanayisindeki yeteneklerimiz ve üretim kaynaklarımız ile potansiyelimizi büyüteceğimize inanıyoruz. Vizyonumuzun ışığında, teknolojiye ve geleceğe yaptığımız bu yatırımın ülkemize, sektörümüze ve grubumuza güç katmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Rhombus Energy Solutions CEO'su Rick Sander ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ekibimizle, ekibimizin başarılarıyla, ve yeteneklerinin Rhombus'un bir şirket olarak pazar lideri olmasına ve büyümesine olanak sağlamasıyla gurur duyuyorum. Bunlar, şimdiye kadar başardıklarımıza ulaşabilmemizin nedenidir ve son finansman turumuz da bunun kanıtıdır. Ekibimiz, bu finansman turunun sağlayacağı büyümeyi ve finansman sayesinde ürünlerimize yönelik artan talebi destekleme yeteneğinin ve ürünlerimiz için yeni nesil teknolojilerin ve mimarilerin geliştirilmesini üzere dört gözle bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.