Güvenlik ve teknoloji ile ilgili çekinceler fintech'lerle iş birliklerini artırabilir

Yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre veri güvenliği ve teknolojik gelişmeler yeni fintech'lerin adaptasyonunu etkilemekte. Bu çekincelerin giderilmesi fintech'ler ile yeni ortaklıkları göz önüne çıkartabilir.
Güvenlik ve teknoloji ile ilgili çekinceler fintech'lerle iş birliklerini artırabilir

Finansal servislerde fintech adaptasyonu önceliklerden biri; salgınla da birlikte dijital çözümlere ihtiyacın artması bu önceliğin hayata geçme süresini hızlandırdı. Bununla birlikte rekabetin de arttığı sektörde farklı segmentlerde yeni fintech girişimlerinin - yatırım, bankacılık, sigorta ve diğer finansal hizmetler gibi - artacağı öngörülüyor. GlobalWebIndex'le iş birliği ile hazırlanan bir rapora göre veri analitiği kapasitesini artırmak ve bu bilgileri işlemenin fintech adaptasyonunda en önemli adım olduğu söylenirken gizlilik, teknolojideki gelişmelere yetişememek, regülasyondaki değişikler gibi konular bu adımların önündeki en büyük engeller olarak görülüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.