SHERPA UX Audit: dijital varlıklarınız için kullanıcı deneyimi analizi

SHERPA UX Audit, şirketlerin dijital varlıklarını daha karlı hale getirmeleri için deneyimin aksayan tüm noktalarını uçtan uca tespit ediyor
SHERPA UX Audit: dijital varlıklarınız için kullanıcı deneyimi analizi

Kullanıcı deneyimi odaklı dijital tasarım stüdyosu SHERPA, markaların dijital varlıklarının aksayan tüm noktalarını tespit ettiği UX Audit hizmetini duyurdu. Sherpa, bu hizmet kapsamında markaların dijital varlıklarını kullanıcı deneyimini odağında incleyecek ve detaylı bir raporla aksayan noktaları aktaracak. 

Dijitalleşmeyle birlikte son yıllarda öne çıkan kavramlardan biri olan kullanıcı deneyimi, şirketlerin dijital varlıklarından alınan verimi maksimize etmenin en önemli yolu. Bu noktada şirketlerin dijital varlıklarının kullanıcı davranış ve beklentilerine göre optimize ettiğini söyleyebiliriz. Ancak, bir sistemi optimize edebilmek için, önce o sistemin mevcut durumunun çok iyi anlaşılması gerekiyor. Bu noktada Sherpa'nın UX Audit hizmeti devreye giriyor. 

Kullanıcılarınızın ve sisteminizin deneyim problemlerini doğru tanımlamak için faydalanabileceğiniz UX Audit, hem kullanıcılarınıza daha iyi bir deneyim sunmanızı hem de kullanıcı deneyiminin yatırıma geri dönüşünü arttırmanızı sağlıyor. 

UX Audit, dijital varlıkları daha karlı hale getirmeyi planlıyor

UX Audit, ile SHERPA’nın uzmanları, dijital bir ürünü dünyaca kabul görmüş kullanılabilirlik kriterleri kapsamında  analiz ediyor. Sunulan deneyimdeki sorunların tespit eden şirket, geliştirme önerilerini raporda paylaşıyor. 

SHERPA'nın verdiği bu yeni hizmet kapsamında kullanıcı etkileşimini takip etmek için devrede olan ölçümleme aracının yapılandırmasının kontrol edilmesi, eksiklerin raporlanması ve kitle etkileşimine yönelik içgörülerin üretilmesi de yer alıyor.

İncelenen nicel verinin yanı sıra nitel verinin toplanması ve analiz edilmesiyle, kullanıcı etkileşimini optimize etmek için ortaya çıkarılan geliştirme önerileri, test edilebilecek formata uygun hale getiriliyor. Son aşamada ise performans indikatörleri tanımlanarak hipotezleştiriliyor.

Özellikle dönüşüm oranlar düşük olan, edinim maliyetini optimize edebileceğini düşünen firmalara UX Audit'den faydalanabilir. Böylece bu sorunların kaynaklarını ve dijital ürün tasarımındaki izdüşümlerini bulabilir ve optimize etmek için, uygun araçlarla veri toplayıp, bu verileri analiz edebilirsiniz. 

SHERPA’nın UX Audit çalışmasının; havacılıktan e-ticarete, beyaz eşyadan fintech ve perakende sektöründe birçok global dijital varlık için kullanıldığını  da belirtelim. Dijital varlıklar, bu çalışmada kullanıcı deneyimi bağlamında dünyaca kabul görmüş Nielsen Norman Prensipleri ile analiz ediliyor. Kullanıcıların dijital ürünü nasıl kullandığına dair mevcut acı noktaları ile gelişim alanlarını tespit ediliyor ve raporlanıyor.

Şirketlerin ihtiyaçlarına göre 3 farklı pakette sunulan UX Audit'i incelemenizde fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.