KOBİ'lerin büyümesi, dijital ödemeler başta olmak üzere birçok segmentten kaynaklanacak

Salgınla birlikte dijitalleşmeyi hızlandıran KOBİ'lerin alacak desteği, muhasebe programları ve uçtan uca hizmetler gibi girişimlerden alacakları desteklerle büyümesi öngörülmekte.
KOBİ'lerin büyümesi, dijital ödemeler başta olmak üzere birçok segmentten kaynaklanacak

B2B ödemelerin dijitalleşmesi salgın döneminde daha da önemli hale geldi. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin e-ticaret yapmaya başlaması, mesajlaşma ya da diğer sosyal mecralardan ürün satışının artması ve değişen alışkanlıklarla birlikte dijital ödemelerin artmasından da bahsediliyor.

Dijital ödemelerin ulaşmasının daha zor olduğu söylenen KOBİ'lerin bu eğiliminin nedenlerine baktığımızda ise bu yolla ulaşabilecekleri müşteri sayısının az olması, ek maliyetlere katlanılmak istenmemesi ve bu konudaki bilgi eksiklikleri daha çok öne çıkıyor. Salgın bazı iş yerlerinin kepenklerini kapatmasına, faaliyet ya da çalışan sayılarının azalmasına neden olmuş olsa da bu alandaki eksikliklerin giderilmeye başladığını da görmekteyiz. Temmuz ayında yapılan bir araştırmaya göre ABD ve Kanada'daki 10 küçük ve orta ölçekli işletmeden 8'i ödeme alışverişlerini değiştirmiş ya da değiştirmeye başladı

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.