Gençlere yönelik fintech girişimi Kard, 3 milyon euro yatırım aldı

Fransa merkezli Kard, tohum yatırım turunda 3 milyon euro, yaklaşık 3,5 milyon dolar yatırım aldı. Şirket aynı yatırım turunda geçtiğimiz yıl bir kere daha 3 milyon euro toplamıştı
Gençlere yönelik fintech girişimi Kard, 3 milyon euro yatırım aldı

Fransa merkezli Kard, tohum yatırım turunda 3 milyon euro, yaklaşık 3,5 milyon dolar yatırım aldı. Şirket aynı yatırım turunda geçtiğimiz yıl bir kere daha 3 milyon euro toplamıştı. Böylelikle tohum yatırım turunun toplam miktarı 6 milyon euroya ulaşmış oldu. Founders Future'ın liderlik ettiği tura Laurence Krieger, Michael Vaughan, Jon Oringer ve Iris Mittenaere katıldı.

Kard için özellikle gençler için tasarlanmış yeni nesil bir bankacılık platformu diyebiliriz. Kard'da bir hesap oluşturduğunuzda, kendi IBAN'ınızı ve bir Mastercard banka kartınızı alıyorsunuz. Kartı bloke edip blokeyi kaldırabiliyor, anlık işlem bildirimleri de alabiliyorsunuz ve ayrıca diğer Kard kullanıcıları ile karşılıklı para transferi yapabiliyorsunuz.

Tamamen ücretsiz bir hizmet sunan Kard'a geçtiğimiz yıl 50 bin üye kaydoldu. Ancak Kard, geçtiğimiz günlerde ücretli abonelik paketlerini de yayına aldı. Buna göre her aile, bir aile hesabı oluşturmak için ayda 4,99 euro veya yılda 49,90 euro ödemek zorunda. Bu üyelik bedelinden sonra, çocuk sayısının önemi olmadan dilediğiniz kadar hesap oluşturabiliyorsunuz.

Yeni üyelik paketleriyle beraber Kard, bazı ek özellikleri de yayına aldı. Artık ebeveynler, Kard uygulamasını indirebiliyor ve uygulamadan ödenekleri yönetebiliyorlar. Haftalık veya aylık transferler planlayabiliyor, çocuğun kartını bloke edebiliyor ve uygulamayla bir kartı eşleştirerek anında para gönderebiliyor. Gençlere gelince, Kard kullanıcıları artık online ödemeler için sanal bir kart sahibi de olabiliyor. Kartlar siyah, gümüş veya pembe olmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile sunuluyor. 

Kard, PixPay, Xaalys, Vybe, Revolut Junior, Lydia ve geleneksel bankaların benzer hizmetleriyle rekabet ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.