Son altı ayda öğrenme çevikliği kavramı ön plana çıktı

Softtech, 2018'den itibaren İK süreçlerini dijitalleştirmeye başladığını söyleyen Gözde Turan, özellikle son altı ayda öğrenme çevikliğinin ön plana çıktığını belirtiyor.
Son altı ayda öğrenme çevikliği kavramı ön plana çıktı

New HR Summit 2020 İş Bankası'nın yazılım iştiraki Softtech İnsan Kaynakları Direktörü Gözde Turan, "Analitik İK ile Yetenek Yönetimi" sunumunu yaptı. Konuşmasında şirketlerin aktif olarak altı aydır uzaktan çalıştıklarını belirten Turan, "Benden önceki konuşmacılar, bu süreci çalışanlar için travmatik bir süreç olarak değerlendirdi. Travma, tam olarak ansızın beliren, alışık olmadığımız, nasıl tepki vereceğimizi bilmediğimiz bir durum olarak tanımlanabilir. Dünyadaki herkes bunu yaşıyor. Bu dönemde buna nasıl tepki verdiğimiz oldukça önem kazanıyor. Çünkü bu değişim sürecine alışma beceresini geliştiriyor."

İK süreçleri pandemiden önce dijitalleşti 

Softtech 2018'den başlayarak -pandemiden bağımsız- İK süreçlerini dijitalleştirdiklerini söylüyor. Bunu neden yaptıklarını şöyle anlatıyor: "Dünyada alışkanlıklar, ihtiyaçlar ve teknolojiler değişti. Biz de bir teknoloji şirketi olmanın ve bütün ihtiyaçlara karşılık verebilmenin ötesinde bu dijitalleşme hareketini gerçekleştirme adımıydı."

Şirket, yetenek ve kariyer yönetimi süreçlerini hem içeride yazılan yazılımlar hem de dışarıdan kullanılan uygulamalarla desteklediğini söylüyor. Pandemi de ise şirkette belirli gruplarda oluşan bir koordinasyon grubu vardı. Bu grup altı ay boyunca düzenli toplantılar yaptı. Çalışanların ihtiyaçlarını dinleyerek onlar için uygun kararlar alarak sağlıklı biçimde yönetmeye çalıştı." 

Çeviklik, 21'inci yüzyılın performans kriteri

Süreçler dijitalleşirken çalışanların ve organizasyonun bu sürece nasıl ayak uydurmasının önemli olduğunu ve burada da öğrenme çevikliğinin devreye girdiğini sözlerine ekliyor. Öğrenme çevikliğini deneyimi olmayan konulara uyum sağlamanın ve belirsizlik içinde yüksek performans göstermek olarak tanımlayarak son altı ayda bu kavramın öne çıktığını belirtiyor. 

Turan, Softtech olarak bunu sadece stratejilerine eklemekle kalmadıklarını, çalışanlarını bu konuyla ilgili bilinçlendirdiklerini kaydetti ve ekledi: "Bu dönem çevik olmayı gerektirdi ve çevik olanlar kazandı. Zaten 21'inci yüzyıl performans kriteri de bunun üzerine kurulu..."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.