Pandemiye tepki verme düzeyi tüm çalışanlarda farklılık gösteriyor

Multinet Up müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yeşilyurt Yüngül, "Çalışan Deneyimde Yeni Dönemi Nasıl Karşıladık?" isimli sunumu ile pandemiyle hayatımıza giren yeni dönem ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Pandemiye tepki verme düzeyi tüm çalışanlarda farklılık gösteriyor

Crenvo İK ve Webrazzi iş birliği ile bu yıl online olarak düzenlediğimiz New HR Summit 2020 tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğimizin konuşmacılarından olan Multinet Up müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yeşilyurt Yüngül, "Çalışan Deneyimde Yeni Dönemi Nasıl Karşıladık?" isimli sunumu ile pandemiyle hayatımıza giren yeni dönem ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Çalışanların hayatlarını ne kadar iyileştirirlerse müşterilere sunulan hizmet kalitesinin o kadar artığını dile getiren Özgür Yeşilyurt Yüngül, çalışan ve müşteri konularının tek bir çatı altında toplanabileceğini ve bunun daha verimli olduğunu paylaştı.

Pandemi döneminin çalışan deneyimi konusunda en çok etki ettiği alanın güvenlik konusu olduğunu da paylaşan Yüngül, Multinet Up olarak Mart ayı itibariyle evden çalışma düzenine geçme kararı aldıklarını paylaştı. Şirket içinde uzaktan iş yapma kültürüne sahip oldukları için teknik olarak Multinet Up için zor bir süreç olmadığını da paylaşan Yüngül, bugün bütün süreçlerinin otomasyonunu sağladıklarını da dile getirdi.

Evlerden çalışmaya başladıkları andan itibaren çalışanların evdeki ruh sağlığına odaklandıklarını da dile getiren Yüngül, Haziran ayından itibaren fiziksel tüm önlemleri alarak ofislere kısmi dönüşümü gerçekleştirdiklerini de aktardı.

2020 yılının Nisan ayında yapılan bir araştırmaya göre çalışanlar için sağlık - güvenlik ve finansal güvence konularının çok önemli bir noktaya geldiğini de paylaşan Yüngül, şirketlerin yan haklar konusunda çalışanları desteklemeye başladıklarını da aktardı.

Bu yan haklar arasında online psikolog, spor, yoga aktiviteleri, internet maliyeti desteği ve yemek kartları gibi haklar bulunuyor. Yemekhaneye sahip olmaları nedeniyle yemek kartı kullanmayan şirketlerin bile yemek kartına geçiş yaptıklarını gördüklerini de paylaşan Yüngül, şirketlerin çalışanlarının hem ruhsal hem fiziksel olarak sağlıklarını korumak adına çalışmalar yaptıklarını da dile getirdi.

Pandeminin şaşkınlığını üzerimizden attığımızı da paylaşan Yüngül, pandemiye tepki verme düzeyinin tüm çalışanlarında farklı olduğunu bu nedenle tek bir çalışan deneyimi tasarımı ile yola devam etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.