Tekne kiralama platformu Viravira, 2020 yılının yaz aylarına dair verilerini paylaştı

Viravira'ya göre Bodrum’a gelen taleplerde geçen yıla oranla düşüş yaşanırken, Bozburun, Fethiye ve Göcek 2020 yaz sezonunda da popülerliğini korudu.
Tekne kiralama platformu Viravira, 2020 yılının yaz aylarına dair verilerini paylaştı

Tekne kiralama platformu olarak 2017 yılında karşımıza çıkan Viravira'nın 2019'a dair detayları paylaştığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise 2020 yılının yaz ayları ile ilgili verilerini paylaşan Viravira, cirosunu yüzde 60, kullanıcı sayısı ise yüzde 290 oranında artırdı. Ayrıca girişimin paylaştığı bilgilere göre geçen sezona oranla Viravira'nın Türkiye’deki tekne sayısının yüzde 73, site trafiği yüzde 133, sitede geçirilen sürenin ise yüzde 71 oranında artış gösterdi.

Girişim özelinde bilgilerlin haricinde kullanıcı davranışlarında yaşanan değişim de dikkat çekici. Bodrum’a gelen taleplerde geçen yıla oranla düşüş yaşanırken, Bozburun, Fethiye ve Göcek 2020 yaz sezonunda da popülerliğini korudu.

Bu bölgelere ek olarak Datça, Selimiye ve Marmaris'in rağbet gören bölgeler arasında yer aldıklarını da paylaşalım. Yunanistan çıkışının olmaması nedeniyle Bodrum’a gelen taleplerde geçen yıla oranla düşüş yaşandı. Viravira.co verilerine göre kullanıcılar tekne tipi olarak sırasıyla en çok gulet, yelkenli, katamaran ve motoryat tercih ederken pandemi ile birlikte kalabalık grupları alabilen tekneler yerini 4-12 kişi kapasiteli teknelere bıraktı.

Koronavirüs salgınının ardından hayatlarımız baştan sona değiştiğini dile getiren Viravira.co CEO’su Baran Yıldırım, sezonu değerlendirdiğimizde salgın yüzünden kullanıcıların klasik tatil alternatifleri yerine, daha korunaklı ve tanıdığı, bildiği kişilerin bulunduğu tekne tatilini tercih ettiğini gördüklerini de paylaştı.

Pandemi sürecinde seyahat ve sokağa çıkma yasaklarına rağmen binden fazla misafirin kiralamasına aracılık ettiklerini ve teknelerin genellikle haftalık olarak kiralandığını dile getiren Yıldırım, 2016’da kuruldukları günden bu yana açılan hesabın iki katından fazlasının 2020 sezonunda açıldığını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.