Dolunay Bulut: "İş hayatında üretken ve mutlu olabilmek için sürekli öğrenmek şart."

Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Head of Talent Management'ı Dolunay Bulut, "İşin Geleceğinde Yeni Yeteneklere ve Becerilere Hazır mıyız?" isimli sunumunu gerekleştirdi.
Dolunay Bulut:

New HR Summit'in online olarak gerçekleşeceğini ve etkinliğin ilk tur konuşmacılarının belli olduğunu geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Crenvo İK ve Webrazzi iş birliği ile düzenlediğimiz etkinlik kısa süre önce başladı. Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Yetenek Yönetimi Bölüm Müdürü Dolunay Bulut, "İşin Geleceğinde Yeni Yeteneklere ve Becerilere Hazır mıyız?" isimli sunumunu gerekleştirdi.

İşin geleceği konusunun son yıllarda pek çok kuruluşun ve iş dünyasının yakından takip ettiği ve çözüm aramaya çalıştığı bir konu olduğunu dile getiren Bulut, Türkiye İş Bankası olarak uzun zamandır bu konuya kafa yorduklarını da paylaştı. İş dünyasında gelecekte hangi yeteneklerin daha önemli olacağı ile ilgili pek çok araştırma olduğunu belirten Bulut, yapılan araştırmalara göre yetişkinlerin 10'undan 6'sının temel bilgi teknoloji becerilerine sahip olmadığını da paylaştı.

İş hayatında yapılan ve yüksek beceri gerektiren işlerin yüzde 25 oranında artış gösterdiğini dile getiren Bulut, temel işlerin günümüzde otomasyona tabii olduğunu da paylaştı. İş hayatında üretken ve mutlu olabilmek için öğrenmenin şart olduğunu da dile getiren Dolunay Bulut, iş hayatındaki değişimlerin yıllardır hayatımızın içinde olduğunu fakat Corona virüs salgını ile birlikte sırtımızdaki yükün daha da ağırlaştığını da aktardı.

Dünya tarihinde büyük bir değişimle karşılaşan ilk neslin biz olmadığımızı da sözlerine ekleyen Bulut, değişim ve dönüşümün hayatımızda hep olduğunu fakat günümüzde bu değişimlerin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiğini de dile getirdi.

Bu süreçte evden de değer yaratabildiğimizi gördüğümüzü paylaşan Bulut, hızlı uyum sağlamanın ve esnek olmanın özellikle iş dünyasının önemli bir parçası olduğunu da aktardı. Öğrenme çevikliğinin bir ömür boyunca sürdürmemiz gerektiğini savunan Bulut, içinde bulunduğumuz kurumların da çevik olması gerektiğini paylaştı.

İş Bankası'nın yaklaşık 3 yıldır çevik dönüşüm üzerinde çalıştığını da hatırlatan Bulut, yaşam boyu öğrenme ile değer yaratmaya devam edeceklerini de dile getirdi. Yaklaşık 24 bin çalışana sahip olan İş Bankası'nın kurum olarak yaşam boyu öğrenme kültürünü benimsediğini de dile getiren Bulut, İş Bankası'nın liderlik hattını tamamen kendi içinde yetiştirdiğini de sözlerine ekledi.

Yetkinlik gelişimi olmazsa olmazı olan eğitimlerin pandemi ile birlikte kendi içlerinde dijital araçlara döndüğünü de paylaşan Bulut, İş Bankası'nın pandemi öncesinde de yoğun olarak dijital çözümleri kullandığını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.