Online dil öğrenme platformu Babbel'in ücretli kullanıcı sayısı 10 milyonu aştı

Berlin merkezli online dil öğrenme servisi Babbel, 10 milyon abonelik sattığını duyurdu. Bu sayının özellikle Covid-19 döneminde artış gösterdiğini söylemek mümkün.
Online dil öğrenme platformu Babbel'in ücretli kullanıcı sayısı 10 milyonu aştı

Berlin merkezli online dil öğrenme servisi Babbel, 10 milyon abonelik sattığını duyurdu. Bu sayının özellikle Covid-19 döneminde artış gösterdiğini söylemek mümkün. Ancak Babbel'in kullanıcı sayısını bu denli artırması, özellikle ABD'deki hızlı büyümesiyle eş zamanda geldi ve Babbel'in kullanıcı sayısı bu dönemde 3 katına çıktı.

Techcrunch'ın haberine göre, pandemi sırasında büyümenin hızlanması aslında Babbel ekibini biraz şaşırttı. Çünkü özellikle ABD'de, dil öğrenimine olan talebin biraz mevsimsel olduğunu; bununla birlikte kullanıcıların genellikle yurt dışına yapılan tatil dönemlerinde yeni bir dil öğrenmeye motive olduğunu söyleyebiliriz. Babbel'in ABD yöneticisi Julie Hansen, ABD'li kullanıcılara dil öğrenme isteklerinin nedeni sorulduğunda ilk olarak "seyahat" cevabını aldıklarını belirtiyor. Durum böyle olunca Babbel ekibi, seyahatlerin bir hayli kısıtlandığı pandemi döneminde kullanıcı sayısında azalma yaşayacaklarını düşünüyorlardı, ancak durum beklentilerinin tam aksi yönünde ilerledi.

Seyahat yasakları başladıktan sonra Babbel, hizmetlerine olan ilginin arttığını gördü çünkü insanlar bu zamanı kendini geliştirmek için kullanmak istedi. Aynı zamanda, Babbel, lise ve üniversite öğrencileri için de ücretsiz programlar başlattı. Bununla birlikte, şirketin kullanıcı profili de gençleşmeye başladı. 

Tüm dünyada B2B satışlarda genel bir düşüş yaşanmasına rağmen Babbel, B2B gelirini yıldan yıla ikiye katladı ve geçtiğimiz günlerde Delivery Hero ile anlaştı. Pandemi öncesinde Babbel, 2018'de LingoVentura'yı satın aldıktan sonra dil seyahati işine de yatırım yapmaya başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.