100 milyon dolar yatırım alan oyun girişimi Playco'nun değerlemesi 1 milyar doları aştı

Game Closure'un kurucu ortağı Michael Carter ve Zynga'nın kurucu ortağı Justin Waldron tarafından hayata geçirilen Playco, A Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
100 milyon dolar yatırım alan oyun girişimi Playco'nun değerlemesi 1 milyar doları aştı

Game Closure'un kurucu ortağı Michael Carter ve Zynga'nın kurucu ortağı Justin Waldron'un yanı sıra oyun yapımcıları Takeshi Otsuka ve Teddy Cross tarafından hayata geçirilen Playco, Josh Buckley ve Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım turuna Sozo Ventures, Caffeinated Capital, KSK Angel Fund, Mistletoe Singapore, Digital Garage, Dreamers ve Makers Fund gibi şirketler de katılım sağladı. Online olarak oynanabilen ve herhangi bir platformda çalışabilen anlık oyunlar için oyun tarayıcısı geliştiren Tokyo merkezli Playco'nun değerlemesi, yeni yatırımla beraber 1 milyar doları aştı. Böylelikle oyun sektörüne bir unicorn daha giriş yapmış oldu. 

Playco, milyarlarca insana hitap edebilecek geniş çapta ve ilgi çekici türlerde anlık oyunlar yapmak istiyor. Oyuncuların tek yapması gereken bir bağlantı paylaşmak olarak açıklanıyor. Böylece oyuna her yerden anında erişilebiliyor. Playco, oyunlarında insanların her gün kullandığı iletişim platformlarından yararlanmak istiyor. Bu platformlarda Facebook, Instagram, TikTok gibi sosyal mecralar başı çekiyor.

Playco'nun CEO'su Michael Carter, girişimin ilk oyunlarının bu yıl içinde açıklanacağını söyledi. İki kişiyi App Store'da tek bir oyuna sokmanın çok zor olduğunu; bir uygulamanın iki farklı kişi tarafından indirilmesinin özellikle ihtiyaç duyulan tek şeyin ortak bir bağlantı olduğu noktada gereksiz olduğunu belirtiyor. Aslında Carter, web ve sosyal oyunların ilk günlerine dönüşü Playco ile sağlayabileceklerinin altını çiziyor. Playco ile arkadaşınızla bir mobil oyunu paylaşmanın ve oynamanın, onlara mesaj atmak veya onları aramak kadar basit olacağını da belirtiyor. 

Playco, şu anda 75 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.