Sağlık girişimi RapidAI, 25 milyon dolar yatırım aldı

Hasta bakımı, araştırma ve klinik denemeler için yaygın olarak kullanılan gelişmiş serebrovasküler görüntüleme ürünlerini geliştiren RapidAI, Lennertz & Co.'nun liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.
Sağlık girişimi RapidAI, 25 milyon dolar yatırım aldı

Hasta bakımı, araştırma ve klinik denemeler için yaygın olarak kullanılan gelişmiş serebrovasküler görüntüleme ürünlerini geliştiren RapidAI, Lennertz & Co.'nun liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. RapidAI'ın eski adının iSchemaView olduğunu da hatırlatalım. 

RapidAI'ın kökeni Stanford University'ye dayanıyor. Stanford'da Greg Albers, Roland Bammer ve Matus Straka, Sequoia Capital'den tanıdığımız Don Valentine'dan sağlanan fonla Rapid adlı bir tıbbi görüntü işleme platformu geliştirdi. Rapid'i sekiz ABD merkezine ve bir Avrupa merkezine kurduktan sonra, Albers ve Bammer, RapidAI'ı kurdular ve Stanford'dan Rapid teknolojisinin haklarını satın aldılar.

RapidAI, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl felç geçiren 15 milyondan fazla insana hitap eden bir dizi görüntüleme ürünü sunuyor. Bu ürünlerden ilki kurtarılabilir beyin dokusunun analizine yardımcı olmak için MRI görüntü analizi yapan Rapid MRI. 2013 yılında ABD Gıda ve İlaç İdaresi izni aldı ve RapidAI, felç başlangıcından 24 saat sonrasına kadar endovasküler pıhtı gidermeye yanıt verebilecek felç hastalarını belirleyebileceğini iddia ediyor. 

Beynin bölgelerini belirlemek ve hastaların trombektomi için uygunluğunu değerlendirmeye yardımcı olan skorlar oluşturmak için algoritmalar kullanan Rapid Aspects, girişimin bir diğer ürünü. Aynı zamanda CT taramalarını işleyerek ve görüntüleri üç dakika gibi kısa bir sürede ileterek şüpheli büyük damar tıkanıklıklarını ortaya çıkaran Rapid CTA ve Rapid LVO ile CT görüntülerini işleyen ve kanama açısından analiz eden Rapid ICH ile potansiyel anevrizmaları vurgulamak, ölçümleri hesaplamak ve kaydetmek, hasta taramalarını karşılaştırmak ve tedavi senaryolarını simüle etmek için hesaplama modellerinden yararlanan Surgical Preview da RapidAI'ın diğer ürünleri ve özellikleri diyebiliriz.

Şu anda 150 çalışanı olan ve yıl sonunda bu sayının 175'in üzerine çıkmasını bekleyen RapidAI, daha önce yalnızca 2,3 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket aldığı yeni yatırımı, büyümek için kullanacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.