Dünya genelinde 100 milyon kullanıcıya sahip Bumble'ın hedefi 6 milyar dolar değerlemeye ulaşmak

Bumble, dünya genelinde sahip olduğu 100 milyon kullanıcıyla 3 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. Şirketin yeni hedefi yeni pazarlara açılarak şirketin değerini 6 milyar dolara çıkarmak.
Dünya genelinde 100 milyon kullanıcıya sahip Bumble'ın hedefi 6 milyar dolar değerlemeye ulaşmak

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla takip ettiğimiz Techcrunch Disrupt 2020'nin dün 19.00 itibarıyla başladığını duyurmuştuk. Organizasyonda yapay zekadan finansal teknolojilere, robotikten sağlık teknolojilerine kadar pek çok konu ile paneller ve sunumlar yapılıyor. Kadınlara özel online arkadaş bulma aplikasyonu Bumble'ın kurucusu Whitney Wolfe Herd da konuşmacılar arasındaydı.

Wolfe Herd, konuşmasının genelinde Bumble’ın potansiyel pazar ve rakiplerine karşı nasıl konumlandığı konusuna değindi ve sözlerine şöyle devam etti: "Kendimizi bu alandaki başka hiç kimseyle karşılaştırmıyoruz. Buradaki fırsatı değerlendirip, kullanıcılarımıza flört etmenin ötesinde derin ve köklü bir deneyim vermenin yollarını bulmaya çalışıyoruz ve bunu yapabileceğimize gerçekten inanıyoruz."

Pandemi yeni fırsatlar barındırıyor

Wolfe Herd, pandemiye rağmen uygulamanın geniş kitlelere yayılma konusunda yeni fırsatlar bulundurduğunu söylüyor ve bunu şöyle açıklıyor: "Pandeminin etkisiyle kişiler arasında bağlanma talebi ve isteği arttı. İnsanlar pandeminin etkisini yeni insanlarla tanışarak atlatmak istiyor. Kişilerin kendi içinde ilişki kurma ihtiyacını engelleyemezsiniz. Diğer bir konu ise kadınların kendilerine saygı duyulması ve karşı taraf karşısında kendisini eşit hissetmesi gerekiyor. Bu yüzden erkek egemen diğer uygulamaların aksine kadınlar burada kendini daha güvende hissediyor. Bu sebeplerden ötürü pazarda çok iyi konumlandık."

Hedef: 6 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmak

Erkek tacizlerini engelleyerek, kadınların yeni kişilerle tanışmasını eğlenceli bir deneyime dönüştürmeyi hedefleyen uygulamanın değeri, Andreev'in Blackstone'a yapılan hisse satışının ardından 3 milyar dolara yükselmişti .Bumble'ın  geçen Temmuz ayında açıklanan rakamlara göre 100 milyon kullanıcısı olduğu biliniyor. Şirketin 2021'deki hedefi ise potansiyel yeni pazarlara açılarak piyasa değerini 6 milyar dolara çıkarmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.