Walmart, sağlık ürünlerinin teslimatı için drone girişimi Zipline ile iş birliği yaptı

Walmart, bugün erken saatlerde Zipline ile bir deneme çalışması yaptığını duyurdu. Test çalışmaları başarıya ulaşırsa Walmart sağlık ürünlerinin teslimatını Zipline'ın otonom drone'larıyla gerçekleştirecek. 
Walmart, sağlık ürünlerinin teslimatı için drone girişimi Zipline ile iş birliği yaptı

ABD'nin önde gelen perakende devlerinden Walmart, özellikle sağlık malzemesi taşınması ile önemli ve insani roller üstlenen bir girişim olarak dikkat çeken Zipline ile iş birliği yaptı. Walmart, bugün erken saatlerde Zipline ile bir deneme çalışması yaptığını duyurdu. Test çalışmaları başarıya ulaşırsa Walmart sağlık ürünlerinin teslimatını Zipline'ın otonom drone'larıyla gerçekleştirecek. 

2021'in başında yalnızca Northwest Arkansas'ta faaliyet göstereceği söylenen teslimatın detaylarına baktığımızda, drone'ların 80 kilometreye kadar uçabileceğini ve yaklaşık 2 kiloya kadar ürün taşıyabileceğini görüyoruz. Online olarak veya Walmart uygulaması aracılığıyla sipariş edilen ürünler, drone'a takılan bir Zipline teslimat kutusuna yerleştiriliyor. İlaç, antiseptik mendil gibi ürünler, yakındaki bir Walmart mağazasından tedarik ediliyor. Programlanan rotaya göre siparişin bulunduğu kutu paraşütle müşterinin kapısına kadar iniyor. Akabinde ise drone bir Walmart mağazasına veya merkez üsse geri dönüyor.

Geçtiğimiz yıl 190 milyon dolar yatırım alan Zipline, daha önce de tıbbi malzemeleri drone ile teslim etmek için Ruanda ve Gana gibi ülkelerde çalışmıştı. Girişim, Covid-19 salgınından bu yana, kişisel koruyucu ekipman ve ilaçları Kuzey Carolina'da bir hastaneye götürüyor. Şirket, birçok ülkedeki sağlık tesislerine 200 binden fazla  tıbbi ürün teslim ettiğini söylüyor. Deneme süresinden sonra Walmart, teslimat programında hem kapsama alanını hem de drone'ların taşıdıkları ürün gamını genişletebileceğini söyledi. 

Amazon da geçtiğimiz ay Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) ABD'de drone teslimatlarına başlamak için onay aldı. Walmart'ın hamlesi de Amazon'un bu onayı almasından sonra geliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.