Nvidia, işlemci üreticisi Arm'ı 40 milyar dolara satın alıyor

Nvidia ve SoftBank'ın paylaştığı bilgilere göre Nvidia, Arm'ı satın almak için 40 milyar doları gözden çıkardı.
Nvidia, işlemci üreticisi Arm'ı 40 milyar dolara satın alıyor

Japonya merkezli SoftBank Group'un çip üreticisi Arm32 milyar dolara satın aldığını 2018 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Arm, Nvidia tarafından satın alınmaya hazırlanıyor. Paylaşılan bilgilere göre ABD merkezli grafik kartı üreticisi Nvidia ile SoftBank, Arm satışı için anlaştı.

Nvidia ve SoftBank'ın paylaştığı bilgilere göre Nvidia, Arm'ı satın almak için 40 milyar doları gözden çıkardı. 40 milyar dolarlık satın alma ücretinin bir kısmının nakit kalan kısmının ise Nvidia hisseleri olarak SoftBank'a ödeneceğini de ekleyelim.

Son zamanlarda finansal anlamında oldukça başarılı bir dönem geçiren ve grafik kartı pazarının lideri konumunda olan Nvidia, Arm satın alması ile birlikte işlemci pazarındaki elini de güçlendirmeyi hedefliyor. Nvidia'nın şirket değerlemesinin 300 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da hatırlatalım.

Kısa zaman önce bazı Windows laptoplarda Arm tabanlı işlemciler kullanılmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında ise Apple, Mac modellerinde kendi üreteceği Arm tabanlı işlemciler kullanacağını duyurmuştu. Bu haberler Arm şirketinin değerine değer katmış oldu.

Paylaşılan bilgilere göre Arm, satın alma sonrasında Nvidia'nın bir kolu olarak çalışmaya devam edecek. Birleşik Krallık merkezli bir şirket olan Arm'ın ana merkezi Birleşik Krallık'ta kalmaya devam edecek. Mobil işlemciler üzerinde çalışan Arm'ın Apple, Samsung ve Qualcomm gibi önemli firmalar ile birlikte çalıştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.