Bitki bazlı gıda alternatifleri salgınla birlikte daha sık karşımıza çıkabilir

Salgın döneminde stok yapma, daha çok evde tüketim yapma ve daha sık alışveriş alışkanlığının artmasıyla birlikte lojistik problemlerle birlikte kaynak yetersizliğinden de bahsetmekteyiz. Bitki bazlı gıda alternatifleri de burada devreye girmekte.
Bitki bazlı gıda alternatifleri salgınla birlikte daha sık karşımıza çıkabilir

Son 6 aylık dönemde gündelik yaşamda birçok alışkanlık değişti ve değişmeye devam etmekte. Evde daha fazla internet kotası kullanmak, yemek yapmak ya da farklı kategorilerdeki ürünleri stok yapmak gibi birçok yeni motivasyon, salgın ve karantina korkusu nedeniyle hayatımıza girdi. Daha sık gıda alışverişinin yapıldığı, stok yapmaya eğilimin arttığı, toptan ürün almayı daha normal kılan bu değişiklikler gıda başta olmak üzere birçok sektörü de yakından etkiliyor.

Nüfusun yükselmesi ve şehirleşmenin artmasıyla birlikte hızlı tüketim su, enerji başta olmak üzere birçok konuda kaynakların kısıtlanmasına neden oluyor. Salgın döneminde de hem stok ve daha fazla alışverişin artması hem de tedariğin sağlanamaması nedeniyle gıda ve diğer ürünlerde ilerleyen zamanlarda da stok problemi yaşanacağı düşünülüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.