Apple Music'in Android uygulamasının kodlarından Apple One'a dair ipuçları sızdı

9to5Google'ın Apple Music Android uygulamasında ortaya yakaladığı kod, şirketin bir süredir konuşulan servis paketleri hakkında kayda değer bilgiler içeriyor.
Apple Music'in Android uygulamasının kodlarından Apple One'a dair ipuçları sızdı

Apple'ın 15 Eylül'de etkinlik gerçekleştireceği gelen davet ile kesinleşmiş; bu kez merak konumuz Apple'ın bu etkinlikte neler tanıtacağı olmuştu. Büyük ihtimalle 15 Eylül'de iPhone 12 ailesiyle tanışacağız, ancak bizim bildiğimiz Apple, etkinliklerinde birden çok yazılım ya da ürün tanıtımı gerçekleştirir. Durum böyle olunca da diğer yeniliklerin neler olabileceği bizi heyecanlandırıyor. 

Etkinlik öncesinde yavaş yavaş ipuçları paylaşılmaya devam ediliyor. 9to5Google'ın Apple Music Android uygulamasında ortaya yakaladığı kod, şirketin bir süredir konuşulan servis paketleri hakkında kayda değer bilgiler içeriyor. Zira haziran ayında, 9to5Mac, iOS 13.5 beta sürümünde Apple'ın hizmetlerini tek bir abonelikte paketlemeyi planladığını keşfetmişti. Şimdi ortaya çıkan bu kod ile, Android için Apple Music uygulamasının en son güncellemesiyle, artık "Apple One" aboneliğinin yakında geleceğini onaylamak mümkün.

Kodda “Subscription bundle” ifadesi yer alıyor. Bu ifade Abonelik paketi anlamına geliyor ve kullanıcıların Apple One aboneliklerini iPhone, iPad, Mac veya Apple TV’den nasıl yönetebileceklerine dair bilgiler de yer alıyor. Bloomberg geçen ay, bu abonelik paketiyle ilgili yeni ayrıntılardan bahsetti. Bildirildiğine göre, yalnızca Apple TV + ve Apple Music içeren bir temel paketin yanı sıra Apple Arcade, Apple News + ve daha fazla iCloud saklama alanı içeren daha fazla premium paket olabilecekti. O sırada, "Apple One" adı da ortaya atıldı.

9to5Google, Apple Music'in en son sürümü olan 3.4.0 beta sürümünde, Apple'ın dahili bir kod adı olan "aristotle" ile birlikte "Apple One" adına karar vermiş olabileceğini gördü. Uygulamadaki bu yeni dizelerin tümü, Apple Music'in başlatıldığında Apple One'a dahil edileceğini onaylıyor.

<string name=”applemusic_with_aristotle_subtext”>Included in Apple One %s</string>

<string name=”aristotle_main_subtext”>Subscription Bundle %s</string>

Bu kodlardan birinde "Apple Music aboneliğiniz x tarihinden itibaren Apple One'a dahil edilecek. Her iki abonelik için de ücretlendirilmeyeceksiniz." ibaresi yer alıyor.

<string name=”aristotle_main_more_info”>Your Apple Music subscription will be included in Apple One starting %s. You will not be charged for both subscriptions.</string>

Görünüşe göre Apple One aboneliğinizi, Apple Music uygulamasının Android sürümünden yönetemeyecek veya yenileyemeyeceksiniz. Bunun yerine, bunu yapmak için bir iOS, macOS veya tvOS cihazı kullanmanız gerekebilir.

<string name=”aristotle_renewaloption_subtext”>You can manage your Apple One subscription using your iPhone, iPad, Apple TV or Mac.</string>

9toGoogle'ın bulduğu bu kodlar Apple One'a olan merakımızı daha da artırdı. Sorularımızın cevaplanması içinse 15 Eylül tarihini beklememiz gerekiyor. 15 Eylül'de gerçekleşecek etkinliği ise her zaman olduğu gibi anlık olarak takip edeceğimizin ve gelişmeleri sizlere aktaracağımızın da altını çizelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.