M.Murat Ertem: "API'lar dijitalleşmeyle birlikte yeni bir iş modeli olarak hayatımıza giriyor."

Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Softtech genel müdürü M.Murat Ertem, API teknolojileri ile ilgili önemli açıklamalar bulundu. 
M.Murat Ertem:

Webrazzi Developer 2020 konferansının online ve ücretsiz olarak 4 bindne fazla developer'ın katılımıyla başladı. Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Softtech genel müdürü M.Murat Ertem, API teknolojileri ile ilgili önemli açıklamalar bulundu. 

Sunumuna API'ın anlamından başlayan Softtech genel müdürü M.Murat Ertem, API konusuna sadece teknoloji odağında bakmamamız gerektiğini dile getirdi. API'ın insanlıkta olduğu gibi konuşabilme, belirli konularda  uzmanlaşabilme ve tekrar tekrar kullanılabilme imkanı sunduğunu paylaşan Ertem, API dünyasını en iyi anlatan şeyin lego parçaları olduğunu da dile getirdi.

API'ların dijitalleşmeyle birlikte yeni bir iş modeli olarak hayatımıza girdiğini de paylaşan Ertem, API kullanılarak katma değerli hizmetler oluşturulduğunu da paylaştı. Bulut bilişimle birlikte API'lerin tamamından katma değerli bazı çözümlere gidildiğini de aktaran Ertem, çiftçilere özel olarak sundukları İmeceMobil servisinden API'lardan yararlandıklarını da paylaştı.

Uydu görüntüleri, nem, sıcaklık ve yağış ile ilgili bilgileri API'lar üzerinden girişimlerden aldıklarını paylaşan Softtech genel müdürü M.Murat Ertem, İmeceMobil servisinin API'ların ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu da dile getirdi. İmeceMobil'in şu an için 72 bini aşkın kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim. 

Çok sayıda bankanın API'lar aracılığıyla fintechler ile hizmetler sunmaya başladığını da paylaşan Ertem, Almanya'da ise para gönderme aracı olarak kullanılabilecek bir şirket kurduklarını da paylaştı.

Ülkemizde ise TekCep platformu ile bütün bankalardaki hesaplarını görülmesini sağladıklarını dile getiren Ertem, TekCep platformunun API'ları kullandığını da paylaştı. Aynı anda birçok API birleştirilerek iş modelleri oluşturulduğunu da dile getiren Ertem, Plateau isimli cloud üzerinde çalışan mikro servis tabanlı low code platformu ile fabrikaları otomatikleştirmek istediklerini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.