“Cepte POS”un üreticisi Ödeal, “Ödeal API”yi tanıttı

Reyonda ödeme yapmayı sağlayan “Ödeal API” kasa kuyruklarını ortadan kaldırarak perakendecilerin gelir kayıplarını önlemeyi hedefliyor.
“Cepte POS”un üreticisi Ödeal, “Ödeal API”yi tanıttı

Şimdiye kadar “Cepte POS” ürünü ile öne çıkan Ödeal, reyonda ödemeyi sağlayan ve böylece kasa kuyruklarını, hatta kasaları ortadan kaldıran, “Ödeal API” isimli yeni bir ürünle karşımızda. Ödeal API sayesinde mağazalar  POS cihazı, tablet ya da cep telefonları ile ödeme alabiliyor. Bu anlamda mağazaların, kasaları bile devre dışı bırakarak alışverişin anında tamamlanmasını sağlayabileceğini söyleyelim.

Ödeal API ile şirket, perakendecilerin, uzun kuyruklar nedeniyle uğradıkları gelir kayıplarını önlemeyi amaçlıyor. Bu noktada bahsedilen gelir kaybının yüzde 43’e kadar ulaştığını da belirtmekte fayda var. Aynı şekilde Ödeal API ile alışverişin müşteriler için kabusa dönüşmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. 

6 yıl içinde ürün ve hizmet bazında, “Cepte POS” ve “Yazarkasa POS” olarak 2 fazdan geçtiklerini vurgulayan Ödeal Kurucu Ortağı Fevzi  Güngör “Ödeal API” ürününün, bir anlamda 3. faz olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Güngör, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Perakende mağazalarda her 3 müşteriden biri, ödeme yapmak için beş dakikadan fazla beklemek zorunda kaldığında, alışverişi yapmadan mağazadan ayrılıyor. Ayrılmayanların bazıları ise, bir daha o mağazadan alışveriş yapmıyor. Perakendeciler uzun kuyruklar nedeniyle yüzde 43’e kadar gelir kaybı yaşarken; müşteriler için de alışveriş kabusa dönüşüyor. Geliştirdiğimiz yeni ürünümüz ile perakende mağazacılıkta kasa kuyrukları oluşturmadan ve işlem süresini daha da kısaltarak müşterilerin kolaylıkla alışverişlerini tamamlamalarını sağlıyoruz.

Ödeal API ile mağazacılar kasaları bile kaldırarak, POS cihazı, tablet ya da cep telefonları ile ödeme alabiliyor ve alışverişin anında tamamlanmasını sağlayabiliyor. Böylelikle müşteri memnuniyetinin yanı sıra verimlilik artışına da katkı sağlayarak; üye işyerlerimize hem müşteri hem de zaman kazanımı gibi çok değerli katma değer sunuyoruz. Ayrıca, sunduğumuz e-fatura ve e-arşiv hizmetiyle, kağıt israfının da önüne geçiyoruz. Bu ürünümüz ile birlikte, geliştirmiş olduğumuz platform sayesinde, perakende mağazalara hazır kampanya ve sadakat alt yapısı sağlamış oluyoruz. Ödeal API’yi, POS cihazlarına, tabletlere, cep telefonlarına entegre etmek oldukça kolay ve kısa sürede yapılabiliyor.

Düşünüldüğü gibi ciddi bir maliyeti de bulunmuyor. Aslında kurulduğumuzdan bu yana verdiğimiz hizmeti, sağladığımız katma değeri; “en son teknolojiyi kullanarak, işleri ve süreçleri sadeleştirmek ve insanların asıl işlerine, hizmet vermeye odaklanmalarını sağlamak” ve “yaygın ticaretin kayıt altına alınmasına destek olmak” şeklinde özetleyebilirim.

Şirketin kurulduğu günden bu yana 64’ten fazla sektöre ve 35 bini aşkın üye işyeri sayısına ulaştığını da ekleyelim.  Aylık kotalar, sabit maliyetler ve bürokrasi nedeniyle POS yatırımı yapamayan KOBİ’lere hizmet veren Ödeal, küçük işletme ve bireysel girişimcilerin bankacılık sistemine dahil olmalarını sağlayarak, Türkiye’nin finansal erişim oranının artmasına katkı sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.