Astute, Socialbakers'ı satın aldı, EarlyBird çıkış yaptı

Earlybird'ün 2011 yılından beri desteklediği Socialbakers'ın CEO'su Yuval Ben-Itzhak'ın, yine Socialbakers'ta Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Socialbakers'ın 600'den fazla çalışanı da Astute çatısı altında çalışmaya devam edecek.
Astute, Socialbakers'ı satın aldı, EarlyBird çıkış yaptı

Sosyal medya analiz şirketi Socialbakers, Ohio merkezli müşteri etkileşim platformu Astute, tarafından satın alındı. Henüz finansal detayları açıklanmayan anlaşma sonucunda, girişimin en büyük yatırımcılarından biri olan EarlyBird çıkış yaptı. 

Anlaşmanın ardından Socialbakers CEO'su Yuval Ben-Itzhak'ın, Socialbakers'ta Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacağını belirtelim. Ayrıca tüm Socialbakers ekibi de Astute çatısı altında çalışmaya devam edecek. Bu noktada Socialbakers'ın 600'den fazla çalışanı bulunduğunu hatırlatalım. 

Astute Socialbakers'tan nasıl faydalanacak?

2008'de kurunlan ve şu anda yıllık 100 milyon dolar ciroya sahip olan girişim 2011 yılından beri Earlybirds tarafından desteklenmekteydi. Aynı zamanda  Index Ventures tarafından da desteklenen Socialbakers, şu ana kadar 34 milyon dolar yatırım aldı. 2500'den fazla markaya hizmet veren girişim, Astute'a sosyal medya odaklı analizler sunmasında yardımcı olacak. 

Müşteri verilerini tek bir çatı altında toplayan Astute, böylece kullanıcılarına müşteri içgörüleri, içerik planlama, influencer pazarlama ve analiz özellikleri sunabilecek. 25 yıldan fazla süredir pazarda faaliyet gösteren Astute için bu önemli bir değişim. 

Yuval Ben-Itzhak yaptığı açıklamada sürecin nasıl devam edeceğini şöyle detaylandırdı: 

Socialbakers ve Astute zaten kurumsal segmentte onlarca müşterek markayı paylaşıyor. Aslında, satın alma görüşmeleri de tam olarak böyle başladı. Platformun entegrasyon süreci çoktan başladı ve 4. çeyrekte devam etmesi bekleniyor.

Astute CEO Mark Zablan ise satın alma ile ilgili şunları söyledi:

Müşteri hizmetleri, müşteri deneyimi ve pazarlama arasındaki çizgilerin gittikçe birbirine yaklaşması, şirketler için gerçek zorluklar ortaya çıkardı. Socialbakers'ın pazar lideri sosyal medya pazarlama yeteneklerini Astute'nin etkileşim paketiyle birleştirmek, müşterilerimizin sadece daha etkili bir şekilde bununla başa çıkmasına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda Astute'u, Chief Customer Officer'ın başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu uçtan uca müşteri etkileşim platformu olarak konumlandırıyor.

Bu arada Socialbakers kurucu ortağı Jan Rezab'ın Webrazzi etkinliklerinin de önemli isimleri arasında defalarca yer aldığını hatırlatalım. Rezab, son girişimi Time is LTD ile HR Summit'e sahnesinde zaman yönetiminin önemini anlatmıştı. 

Bu yeni satın alma ile birlikte Earlybird'ün 2020'de 3. çıkışını yaptığını hatırlatmakta fayda var. Yatırım şirketi, son bir kaç ay içinde Peak'in Zynga'ya satılmasında ve Actera'nın Vivense yatırımında yaptığı çıkışlarla gündeme gelmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.