106 milyon dolar yatırım alan Hollandalı fintech Mollie'nin değerlemesi 1 milyar doları aştı

Ödemeleri bir siteye veya bir uygulamaya entegre etmek için basit, API tabanlı çözüm sunan Hollanda merkezli fintech Mollie, TCV'nin liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 106 milyon dolar (90 milyon euro) yatırım aldı.
106 milyon dolar yatırım alan Hollandalı fintech Mollie'nin değerlemesi 1 milyar doları aştı

Ödemeleri bir siteye veya bir uygulamaya entegre etmek için basit, API tabanlı çözüm sunan Hollanda merkezli fintech Mollie, TCV'nin liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 106 milyon dolar (90 milyon euro) yatırım aldı. Yeni yatırım turuyla birlikte aldığı toplam yatırım miktarı 115 milyon euroya ulaşan Mollie'nin değerlemesi de 1 milyar doları aştı.

Mollie şu anda, öncelikli olarak küçük ve orta ölçekli işletmelere odaklanıyor ve girişimin müşterileri ağırlıklı olarak Hollanda, Belçika ve Almanya'da bulunuyor. Mollie'yi kullanan şirketler arasında Wickey, Deliveroo, TOMS ve UNICEF gibi farklı kategorilerden önemli şirketler yer alıyor. Girişimin şu anda 10 milyar eurodan fazla işlem gerçekleştirdiğinin de altını çizelim.

Ödeme hizmeti sağlayıcıları pazarının oldukça kalabalık olduğunu söyleyebiliriz. Stripe ve Adyen gibi şirketler, ödeme akışlarını diğer hizmetlere entegre etmek için güçlü işler inşa ediyor. Bu şirketler sadece popüler değil, aynı zamanda çok iyi sermayelendirilmiş ve daha fazla araç geliştirmeye, aynı zamanda sadece uluslararası alanda işlerini büyütmeye hazır.

Mollie'nin kurucusu ve CEO'su Adriaan Mol'a göre Mollie, Stripe, Adyen ve diğer rakip girişimlerden iki farklı şekilde ayrışıyor. Birincisi, her bir tüketici ve satıcının hangi ödeme yöntemlerinin kullanılacağına ilişkin tercihleri ülkeden ülkeye değişiyor. Mollie bu tercihleri ülkelere göre entegre edebiliyor. İkincisi de bu kadar çok farklı ödeme yöntemi entegre edilmesine rağmen çok hızlı ve basit bir entegrasyon sunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.