Letonya merkezli içerik yerelleştirme platformu Lokalise, 6 milyon dolar yatırım aldı

Uygulamaların, web sitelerinin, oyunların ve çok daha fazlasının çevirisine ve yerelleştirilmesine odaklanan Letonya merkezli girişim Lokalise, Mike Chalfen'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı.
Letonya merkezli içerik yerelleştirme platformu Lokalise, 6 milyon dolar yatırım aldı

Uygulamaların, web sitelerinin, oyunların ve çok daha fazlasının çevirisine ve yerelleştirilmesine odaklanan Letonya merkezli girişim Lokalise, Mike Chalfen'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Andrey Khusid, Nicolas Dessaigne, Des Traynor ve Matt Robinson olarak açıklandı. Şirket, ürününüzde farklı dillerde metni güncellemeniz gerektiğinde iş akışınızı ve süreçlerinizi iyileştirmenize yardımcı olan yazılım hizmeti sunuyor.

Birçok şirket yeni butonları ve yeni metni diğer dillere çevirmeye ihtiyaç duydukları zamanlarda, çeviri işi nedeniyle ciddi anlamda vakit kaybediyor. Şirketler bunu yaparken, farklı dillerdeki uzun metin dizeleri listelerine sahip dosyaların gönderilmesini ve birleştirilmesini içeren manuel bir işlem gerçekleştiriyorlar. Lokalise, bu süreci dijitalleştirerek yapılan işin hızlanmasını ve zamandan kazanılmasını sağlıyor. 

Lokalise ile dil dosyalarınızı manuel olarak yükleyebiliyor; doğrudan GitHub veya GitLab ile entegre ederek değişiklikleri otomatik olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Daha sonra her cümleye farklı dillerde göz atabiliyorsunuz. Çevirmen ekibiniz Lokalise arayüzündeki metni düzenleyebiliyor ve web tabanlı bir hizmet olarak herkes aynı sayfada işlem yapabiliyor. Bazı üretkenlik özellikleri, diğer ekip üyeleriyle iş birliği yapmanıza olanak tanıyor. Başkalarına yorum yapabiliyor ve onlardan bahsedebiliyorsunuz. Her şey tamamlandığında Lokalise'i, SDK'lar ve API kullanarak dil dosyalarını dinamik olarak mobil uygulamalarınıza göndermek için kullanmanız da mümkün oluyor. 

Eğer küçük bir şirketseniz veya bir çevirmen ekibiniz yoksa Lokalise, Google Translate'i veya profesyonel çevirmenlerden oluşan bir pazarı kullanmanıza da izin veriyor. Yeni yatırımın ekibi genişletmek için kullanılacağı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.