Eğlence sektörüne yönelik simülasyonlar üreten teknoloji şirketi: DOF Robotics

Mustafa Mertcan ve Bakıt Baydaliev tarafından kurulan teknoloji şirketi, kurulduğu günden bu yana ileri teknoloji sanal ve artırılmış gerçeklik, hareket simülatörleri ve etkileşimli VR oyunları üzerine çalışıyor.
Eğlence sektörüne yönelik simülasyonlar üreten teknoloji şirketi: DOF Robotics

Eğlence sektörüne yönelik simülasyonlar üretimiyle çalışmalarına başlayan DOF Robotics, şu anda eğlence sektörünün yanı sıra endüstri ve sağlık alanına da robotik sistem üretimi de yapıyor. Mustafa Mertcan ve Bakıt Baydaliev tarafından kurulan teknoloji şirketi, kurulduğu günden bu yana ileri teknoloji sanal ve artırılmış gerçeklik, hareket simülatörleri ve etkileşimli VR oyunları üzerine çalışıyor.

Proje tasarımından bakım ve eğitime kadar uçtan uca bir hizmet sunan DOF Robotics’in kurulum yaptığı ürünler arasında Uçan Tiyatrolar, Dark Rides, Sürükleyici Tüneller, Panorama Tiyatroları, Dome Tiyatroları, XD ve 4D Tiyatrolar, VR ve AR Tabanlı Cazibe Merkezleri, Etkileşimli Simülasyonlar, İnteraktif Oyunlar ve diğer özelleştirilmiş Simülasyon Rides türleri yer alıyor.

Tematik ve teknik tasarımların yanı sıra çok sayıda patentli simülasyon gezintisine, makineye, eğlence projesine sahip olan DOF Robotics, eğlence mekanlarına hayat veren ve misafirlerin tekrar tekrar geri dönmelerini sağlayan daha benzersiz ve olağanüstü ürünler geliştirmeyi hedefliyor.

DOF Robotics'in özellikle Covid-19 salgınıyla geliştirdiği ürünlerin skalasını genişleterek, “Hijyen Kabini” üzerine çalışmalar yaptığını da ekleyelim. TÜBİTAK onaylı 6 adet Ar-Ge projesi de bulunan DOF Robotics, son olarak teknoloji ihraç etmek için üretim ayağını da güçlendirmek adına yeni üretim tesisi yatırımlarına da başlamış durumda.

50 kişilik bir ekip tarafından yönetilen DOF Robotics, şu anda 60 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. ABD, Avrupa, Kanada ve Çin DOF Robotic'in en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında yer alıyor. Şirketin yaptığı tüm ihracatın yüzde 20'sinin Çin'e yapıldığını da ekleyelim.

Universal Studios ve Marvel gibi dünyaca ünlü eğlence şirketlerine robot ve yazılım ihraç eden DOF Robotics’in ABD'de kendi işletmelerinin bulunduğunu da belirtelim. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan DOF Robotics, kompakt ürünler üretmesi ile birlikte rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Ürün satışlarından bir gelir modeli oluşturan DOF Robotics, daha fazla ihracat yaparak ülkemizin cari açığının kapanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.