iPhone 12 ailesi ile ilgili bildiğimiz tüm detaylar

Henüz net bir tarih olmasa da iPhone 12 ailesinin Ekim veya Kasım ayında tanıtılması bekleniyor. Bu haberimizde iPhone 12 ailesindeki cihazların nasıl olabileceklerine yakından bakacağız.
iPhone 12 ailesi ile ilgili bildiğimiz tüm detaylar

Her yıl Eylül ayında tanıtılan yeni iPhone modellerinin bu yıl tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle daha geç tanıtılabileceğini sizlere aylar önce aktarmıştık. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise Apple, iPhone 12 lansmanın gecikeceğini resmen açıklamıştı.

Yeni tasarım hatları ve 5G

Henüz net bir tarih olmasa da iPhone 12 ailesinin Ekim veya Kasım ayında tanıtılması bekleniyor. Bu haberimizde ise iPhone 12 ailesindeki cihazların nasıl olabileceklerine yakından bakacağız. Öncelikle iPhone 12 ailesinin 4 modelden oluşabileceğini belirtelim.

Tasarım anlamında küçük değişikliklere sahip olması beklenen iPhone 12 modelleri, tıpkı iPad Pro ve ilk nesil iPhone SE gibi daha keskin köşeli hatlara sahip olacaklar. iPhone 12 ailesinin sahip olacağı en önemli özelliklerden bir diğerinin ise 5G teknolojisi olması bekleniyor. Tabii ki bu özelliği kullanmanız için 5G teknolojisinin bulunduğunuz noktada aktif olarak kullanılması gerektiğini de hatırlatalım.

5.4, 6.1, 6.1 ve 6.7 inçlik 4 model

Hatırlatmak gerekirse akıllı telefon pazarındaki pek çok marka geçtiğimiz yıldan beri amiral gemisi modellerinde 5G teknolojisini sunmaya başladı. iPhone 12 ailesinin 5.4, 6.1, 6.1 ve 6.7 inç olmak üzere 4 farklı modele sahip olması bekleniyor.

Ailenin en küçük üyesi konumunda olan 5.4 inçlik modelin geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan 5.8 inçlik iPhone 11 Pro modelinin daha küçük bir versiyonu olması hedefleniyor. Yukarıda 6.1 inç büyüklüğünde iki farklı model olacağını sizlere aktarmıştık. Bu modellerden biri tıpkı geçen yıl karşımıza çıkan iPhone 11 modeli gibi uygun fiyatlı bir model olacak ve 5.4 inçlik model ile benzer teknik özellikler sunacak.

Diğer 6.1 inçlik model hakkında ise henüz pek fazla bilgi bulunmuyor. Ortaya çıkan tek detay bu modelin başarılı teknik özelliklere sahip olacağı oldu. Son olarak ise ailesinin en pahalı ve en büyük modeli konumunda olan 6.7 inçlik model karşımıza çıkacak. Bu modelin 6.5 inçlik iPhone 11 Pro Max modelinin yerini alması bekleniyor.

OLED ekran ve 120 Hz ekran yenileme hızı

iPhone 12 ailesinde yer alacak olan modellerin ekran kısmında OLED panel kullanacakları da sızdırılan bilgiler arasında. iPhone 12 ailesinin yüksek fiyatlı modellerin tıpkı amiral gemisi Android modelleri gibi 120 Hz ekran yenileme hızı teknolojisini kullanmaları da bekleniyor. Bu özelliğin Apple tarafından "ProMotion" olarak adlandırılabileceği de gelen bilgiler arasında.

Ailenin uygun fiyatlı modellerinde 2, yüksek fiyatlı modellerinde ise 3 kamera bulunacak. Ailenin yüksek fiyatlı modellerinin iPad Pro modellerinde gördüğümüz Lidar sensörüne sahip olacaklarını da ekleyelim. iPhone 12 ailesi işlemci olarak ise A14 işlemcisini kullanacak.

Karşımıza çıkan sızıntılara göre uygun fiyatlı modellerin 64 GB, yüksek fiyatlı modellerin ise 128 GB'tan başlayan dahili depolama seçenekleri sunması bekleniyor. Batarya konusuna gelecek olursak ise 5.4 inçlik modelin 2227 mAh, 6,1 inçlik modellerin 2775 mAh ve 6.7 inçlik modelin ise 3687 mAh büyüklüğünde bataryalara sahip olması bekleniyor. Son olarak geçtiğimiz Haziran ayında iPhone 12 modellerinin kutusundan kulaklık ve şarj aleti çıkmayabileceğini sizlere aktardığımızı da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.