Ücretsiz bisiklet paylaşım girişimi HumanForest, 1,8 milyon pound yatırım aldı

Londra merkezli elektrikli bisiklet paylaşım girişim HumanForest, 1,8 milyon pound yani 2,3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Ücretsiz bisiklet paylaşım girişimi HumanForest, 1,8 milyon pound yatırım aldı

Birleşik Krallık merkezli bir elektrikli bisiklet paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan HumanForest, geçtiğimiz Haziran ayında Londra'da kullanıma sunuldu. Bugün ise yatırım haberi ile karşımıza çıkan HumanForest, 1,8 milyon pound yani 2,3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım Cabify girişiminin kurucuları Juan de Antonio ve Vicente Pascual tarafından yapıldı. Yapılan yatırımından ardından Vicente Pascual, Volvo NEVS AB'de daha önce CEO ve başkan olarak görev yapan Stefan Tilks ile birlikte HumanForest'ın yönetim kurulun katıldı.

HumanForest girişiminin kurucu ortağı ve CEO'su konumunda olan Agustin Guilisasti'nin daha önce Cabify'da çalıştığını da ekleyelim. Haziran ayında kullanıma sunulduğu günden bu yana 14 bini aşkın kullanıcı tarafından kullanılan platformda toplamda 42 bini aşkın sürüş yaşandı.

Paylaşılan bilgilere göre HumanForest'ın kullanım oranları her ay yüzde 100 oranında artış gösteriyor. Bunun en büyük nedeni ise HumanForest'ın ilk 20 dakika için tamamen ücretsiz olması. Elektrikli bisikletlerini ilk 20 dakika için ücretsiz olarak sunan girişim, 20 dakikanın ardından ise her dakika için 0,12 pound ücret talep ediyor.

Ücretsiz sürüşe karşılık reklam geliri

HumanForest'ın sunduğu 20 dakikalık ücretsiz sürüşler ise reklamlar sayesinde finanse ediliyor. HumanForest isimli bir mobil uygulamaya sahip olan girişim, bu uygulamada kullanıcılarına gösterdiği reklamlar sayesinde kullanıcılarına ücretsiz sürüş imkanı sunuyor.

HumanForest'ın paylaştığı bilgilere göre alınan yatırım şirketin bisiklet filosunun büyütülmesi için harcanacak. Yatırım ile birlikte bu ay sonuna kadar filosuna 1000 yeni elektrikli bisiklet ekleyecek olan girişim, yıl sonunda ise bisiklet filosunu 2 bine çıkarmayı hedefliyor.

Ücretsiz kullanım modelinin yanı sıra abonelik servisi de sunan HumanForest'ın elektrikli bisikletleri tam şarj ile 80 km'lik bir menzil sunuyor. Bir elektrikli bisiklet için 80 km menzilin oldukça başarılı bir değer olduğunun da altını çizelim. Son olarak HumanForest'ın Whole Foods ve Rude Health gibi firmalar ile partner olarak çalıştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.