Yerli oyun şirketi Axell Studio, Destex Digital ve Rasyonel Global’den 400 bin dolar yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Axell Studio, Google Premier Partner Ajansı Destex Digital ve Rasyonel Global’den 400 bin dolar yatırım aldı.
Yerli oyun şirketi Axell Studio, Destex Digital ve Rasyonel Global’den 400 bin dolar yatırım aldı.

Yakın zamanda kurulan yerli bir oyun şirketi olarak karşımıza çıkan Axell Studio, yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Axell Studio, Google Premier Partner Ajansı Destex Digital ve Rasyonel Global’den 400 bin dolar yatırım aldı.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Axell Studio CEO’su Onur Eyikul, bu yatırım ile birlikte Skyland İstanbul’da kurmuş oldukları oyun geliştirme stüdyosunun faaliyetlerini sürdüreceklerini paylaştı. İlk oyunları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Eyikul, firmanın ilk oyunu olacak olan Back Streets’in 2021 başında Google Play ve Apple Store’da yerini alacağını da duyurdu.

Oyun sektörü analizlerinin bu alanda daha büyük gelişmelerin gözlemleneceğini bizlere kanıtlar nitelikte olduğunu da paylaşan Eyikul, yılda 4 oyun oluşturmayı planladıklarını da paylaştı. Rasyonel Global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat ise Türkiye’de gelişim sağlayan önemli bir sektöre yatırım sağladığını ve dijital faaliyetler için yatırım desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

İlk etapta ABD, AB ülkeleri ve Arap ülkelerini hedefleyen Axell Studio, ilerleyen süreçte ise ülke dinamiklerine göre geliştirilecek yeni oyun projeleriyle faaliyetlerini sürdürecek. Axell Studio için oluşturulacak tüm dijital reklam operasyonlarını ise Destex Digital üstlenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.