Hindistan merkezli yemek siparişi girişimi Zomato, 62 milyon dolar yatırım aldı

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan yemek siparişi ve restoran keşfetme girişimi Zomato, 62 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı.
Hindistan merkezli yemek siparişi girişimi Zomato, 62 milyon dolar yatırım aldı

Amazon'un Hindistan'ın belirli bölgelerinde gıda dağıtım operasyonlarını başlattığını ve bu hareketi ile Hindistan merkezli yemek teslimat girişimi Zomato'ya rakip olacağını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Zomato, 62 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre yaklaşık 1 yıl önce başlayan yatırım turu 62 milyon dolar ile tamamlanmış oldu. Zomato tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım Singapur devletinin yatırım kolu olan Temasek Holding tarafından yapıldı.

Temasek Holding'in bir kolu olan MacRitchie Investments tarafından yapılan yatırım sonrası Zomato'nun 15 bin 188 hissesi MacRitchie Investments'a geçti. Hatırlatmak gerekirse MacRitchie Investments'ın Zomato'ya 60 milyon dolarlık bir yatırım yapmaya hazırlandığı ile ilgili haberler ilk olarak geçtiğimiz haftalarda karşımıza çıkmıştı. 

Zomato'nun şirket değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Fakat yapılan yatırım ile Zomato'nun değerlemesinin 3.25 milyar dolara ulaşmış olabileceği de gelen bilgiler arasında. Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını sırasında iyi bir finansal performans gösteren Zomato, geçtiğimiz Mart ayında ise Pacific Horizon Investment Trust'tan 5 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.