Yapay zeka destekli sağlık girişimi Biofourmis, SoftBank Vision Fund 2'dan 100 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli yapay zeka destekli sağlık girişimi Biofourmis, SoftBank Vision Fund 2'nun liderlik ettiği C Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli sağlık girişimi Biofourmis, SoftBank Vision Fund 2'dan 100 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli yapay zeka destekli sağlık girişimi Biofourmis, SoftBank Vision Fund 2'nun liderlik ettiği C Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Openspace Ventures, MassMutual Ventures, Sequoia Capital ve EDBI olarak açıklandı. Girişim aldığı yeni yatırımla, Asya Pasifik, Çin ve Japon pazarlarına odaklanarak kardiyoloji, solunum, onkoloji ve ağrı segmentlerinde yeni dijital tedavi çözümlerini ticarileştirmeyi planlıyor.

Biofourmis, sağlık hizmeti sağlayıcılarının, hastaların tedavide ne kadar ilerlediklerini, ilaçların ve diğer tedavilerin etkinliğini ölçmesine yardımcı olmak için yapay zeka tabanlı sağlık analitiğini ve giyilebilir sensörleri birleştiriyor. 2015 yılında altın fiyatları Kuldeep Singh Rajput ve Wendou Niu tarafından kurulan şirketin şu anda Boston ve Singapur'a ek olarak İsviçre ve Hindistan'da da ofisleri bulunuyor. Girişimin iş ortakları arasında Novartis, AstraZeneca ve Mayo Clinic gibi şirketler var.

Biofourmis, uçtan uca Biovitals platformunu, sağlık hizmeti sağlayıcıları, ödeme yapanlar ve ilaç şirketleri için "fizyoloji tabanlı veri analiz motoru" olarak tanımlıyor. Algoritmalar, genel sağlığı yansıtan biyobelirteçler oluşturuyor; kalp yetmezliği, ağrı ve miyokardiyal enfarktüs gibi hastalıklar için hastalığa ve tedaviye özel modeller oluşturmak amacıyla hastaların sağlık geçmişlerinden ve FDA onaylı giyilebilir sensörlerden sürekli veri alıyor.

Biofourmis, Biovitals'in sağlıktaki değişiklikleri geleneksel taramalardan günler önce tespit edebildiğini ve elektronik sağlık kaydı sistemleriyle bağlantılı olduğunu ve hizmetin bir müdahale gerekli olduğunda doktorları uyarmasını sağladığını söylüyor. Biovitals biyobelirteçleri ayrıca beslenme, zindelik ve tedavi rejimlerinin yanı sıra hastaların Biofourmis'in yardımcı akıllı telefon uygulaması aracılığıyla aldıkları hatırlatıcıları da yönlendiriyor.

Yeni yatırımın yanı sıra Biofourmis, son dönemde sağlık teknolojisi platformunu güçlendirmeyi amaçlayan iki satın alma gerçekleştirdi. Geçtiğimiz kasım ayında şirket, biyosensör geliştiren bir girişim olan Zürih merkezli Biovotion'u satın aldı. Nisan ayında ise Takeda Pharmaceuticals'dan Gaido Health'i satın alma anlaşmasını tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.