Sosyal medya paylaşımları için video oluşturma platformu: Story Creator

Platformun bedava bir planı olsa da bu plandaki özellikler fazlasıyla yetersiz. Platforma herhangi bir ücret ödemek istemediğinizde filigransız içerik elde edemiyorsunuz.
Sosyal medya paylaşımları için video oluşturma platformu: Story Creator

Sosyal medya paylaşımlarını daha etkileyici kılmak için artık birbirinden farklı uygulamalar kullanıyoruz. Her ne kadar Adobe'un uygulamaları bu alanda öne çıkanlar olsa da herkes mükemmel bir şekilde Photoshop ya da After Effects kullanamıyor; bu uygulamaları kullanmak ayrı bir çaba gerektiriyor. Neyse ki günümüzde web üzerinden pratik bir şekilde tasarımlar hazırlamamıza yardımcı olan platformlar var. Bunlardan biri de Story Creator.

Öncelikle Story Creator'ın ücretsiz olmadığını belirteyim. Bedava bir planı olsa da bu plandaki özellikler fazlasıyla yetersiz. Platforma herhangi bir ücret ödemek istemediğinizde filigransız içerik elde edemiyorsunuz. Ayrıca sadece 1 GB'lık bir depolama alanınız oluyor ve videolarınızın görüntüsü de pek kaliteli olmuyor. Fakat Pro, Premium ya da Business hesaplarından birini kullanmayı tercih ederseniz daha kaliteli içerikler üretmeniz de kolaylaşıyor. Bu üyelikler de sırasıyla aylık 15, 32 ve 83 dolar olarak ücretlendiriliyor. Elimizin altında Canva gibi bir platform varken ve döviz kuru da fazlasıyla yükselmişken Story Creator için böyle bir ödeme yapmak şimdilik çok gerekli durmuyor.

Platformu kullanmanın oldukça kolay olduğunu da belirteyim. İster Google hesabınızla, isterseniz e-posta adresinizle bir üyelik oluşturabiliyorsunuz. Akabinde sizi direkt olarak panele yönlendiriyor ve panel bence iMovie'nin paneline çok benziyor. Eğer masaüstünde daha önce iMovie kullanarak tasarım yaptıysanız Story Creator'da da zorlanmazsınız. Platform, birkaç görüntüyü iç içe geçirmek, yazıların çıkacağı belirlemek gibi özellikler sunuyor. Bunların birçoğu diğer ücretsiz platformlarda olmayan özellikler, ancak yukarıda da dediğim gibi kaliteli görüntü elde etmek için her halükarda ücret ödemek gerekiyor. 

Eğer tasarım konusunda alternatif bir platforma ihtiyaç duyuyorsanız Story Creator'a buradan göz atabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.