PicnicHealth, Felicis Ventures'tan 25 milyon dolar yatırım aldı

PicnicHealth, B Serisi yatırım turunda Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures'tan 25 milyon dolar yatırım aldı.
PicnicHealth, Felicis Ventures'tan 25 milyon dolar yatırım aldı

Hastaların tıbbi kayıtlarını doktorlardan alan ve bunları tek, güvenli bir online hesap aracılığıyla erişilebilir hale getiren sağlık girişimi PicnicHealth, B Serisi yatırım turunda Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures'tan 25 milyon dolar yatırım aldı. Tura katılan diğer şirket, A Serisi'ni de yöneten Amplify Partners oldu. Yeni yatırım sonrasında Felicis Ventures Genel Müdürü Sundeep Peechu, PicnicHealth yönetim kuruluna katıldı.

PicnicHealth CEO'su Noga Leviner, PicnicHealth'in hastalara kendi bakımlarında daha fazla kontrol sağlamanın bir yolu olarak başladığını; bir Crohn hastalığı teşhisini yönettikten sonra PicnicHealth'i kurduğunu söyledi. Her hastanın dağınık verilerini yapılandırılmış verilere dönüştürerek aslında çok daha büyük bir sorunu çözdüklerini fark ettiklerini ve sonuçların araştırmaya gerçekten katkı sağladığının altını çizdi.

2014 yılında kurulan PicnicHealth, kayıtların izlenebildiği verileri alıyor; karmaşık veya kronik bir hastalığa sahip kişilerin bilgilerine doktorların ve uzmanların erişim sağlamasının önünü açıyor. Bu bilgileri tek bir platformda toplayan girişim, hastaların araştırma çalışmalarında kullanılmak üzere kendi kayıtlarını göndermelerine de olanak tanıyor. Özetle; hastaların sağlık kayıtlarını onlar adına topluyor. ve kişilerin yetkilendirilmesiyle, doktor notları, görüntüleme ve raporlar gibi ayrıntıları içeren eksiksiz kayıtları biriktiriyor.

Şu anda platformu kullanan on binlerce hastaya ek olarak PicnicHealth, topladığı verileri kullanmalarına izin vermek için araştırma kuruluşlarıyla da çalışmaya başladı. Temmuz ayında, hastaların kimliksiz verilerini araştırmacılarla paylaşmalarına izin veren PicnicHealth Research Platform'u duyurdu.

PicnicHealth, aldığı yeni yatırımı yeni hastalık alanları için kullanacak. Girişim şu anda, öncelikle nöroloji, immünoloji, hematoloji ve nadir hastalıklar üzerinde çalışıyor, ancak bunları genişletmek istiyor. Şirket ayrıca mühendislik, makine öğrenimi ve klinik bilişim kapasitelerini geliştirmeye odaklanırken yeni araştırma veri setleri oluşturmayı da planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.