Dijital transformasyonda pazarlama ekiplerini daha çok dahil eden finansal kuruluşlarda ROI etkisi görülmekte

Dijital transformasyondan bahsedilirken daha geri planda kalan pazarlama ekipleri salgınla birlikte öne çıkmaya başladı. Yeni ürünleri sunarken müşteri önceliklerinin öneminin arttığı son günlerde yeni bir bakış açısı ile lansmanlar sık görülebilir.
Dijital transformasyonda pazarlama ekiplerini daha çok dahil eden finansal kuruluşlarda ROI etkisi görülmekte

Salgın döneminde birçok sektörde olduğu gibi bankacılıkta da sadakat ve müşteri memnuniyeti daha çok öne çıktı. Ekonomideki sıkıntılarla birlikte kredi kartı ve kredi kullanımındaki değişiklikler banka, ödeme sistemleri ve diğer ürün servis sağlayıcıları için müşteri ilişkilerini korumak amacıyla her zamankinden farklı önlemler almalarını gerektirebilir. Örneğin bazı kredi kartı servis sağlayıcıları, kartların kullanım koşullarının değişmesi ve bu değişikliklerle ilgili müşteri iletişiminin eksik kalması nedeniyle memnuniyet ve sadakat açısından sorun yaşamakta - salgın öncesinde kart puanı kazandıran aktivitelerin artık yapılamaması ve değişen koşullara hızlı çözüm bulunamaması gibi. 

Uzun vadede banka değişikliğine kadar gidebilecek bu problemler için Amex'in seyahatlerden kazanılan puanları yemek siparişlerinde daha çok bonusa çevirdiğini Discover'ın ise evde yapılan işlerin ve tamiratların artması ile yapı marketleri ağına eklediğini görmekteyiz. Bu gibi inisiyatifler servis sağlayıcıların değişen müşteri alışkanlıklarına hızlı adapte olduğunu gösterirken müşteriyi elde tutmak için de çeşitlendirilebilecek uygulamalardan. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.