Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri geliştiren Entekno, İngiltere merkezli Croda’dan 1,5 milyon sterlin yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre MicNo tanecik teknolojisi kullanarak yeni nesil kozmetik ve kişisel bakım ürünleri geliştiren Entekno, Croda’dan 1,5 milyon sterlin yatırım aldı.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri geliştiren Entekno, İngiltere merkezli Croda’dan 1,5 milyon sterlin yatırım aldı

Güneşten gelen UV ışınlarının zararlı etkilerinden etkin koruma sağlayabilmek için çevreye zarar vermeyen, daha az kimyasal içeren ve tüm kozmetik ürünlerde kullanabilecek UV filtreleri geliştiren bir girişim olan Entekno'nun Endeavor ScaleUp Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemine seçilen girişimler arasında olduğunu geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık.

Teknoloji odaklı yeni girişimlere yatırım sağlayan Türkiye’nin ‘’Deep-Tech’’ fonu Diffusion Capital Partners’ın (DCP) portföyünde de yer alan yeni nesil fonksiyonel malzeme teknolojisi şirketi Entekno, bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.

Paylaşılan bilgilere göre MicNo tanecik teknolojisi kullanarak yeni nesil kozmetik ve kişisel bakım ürünleri geliştiren Entekno’ya İngiltere merkezli malzeme sektörü devi Croda’dan yatırım geldi. Croda, Entekno girişimine 1,5 milyon sterlin yatırım yaptı.

Söz konusu yatırım ile birlikte Croda, Entekno girişiminin yüzde 9'una ortak olmuş da oldu. Bu yeni ortaklıkla birlikte Croda, Entekno’nun, geliştirdiği yeni MicNo tanecik teknolojisi ile güneş kremi ve kozmetik alanında geliştirdikleri malzemenin uluslararası önde gelen kozmetik markalarına satılması konusunda önemli rol oynayacak. Entekno da Croda’nın İnovasyon ve Yeni Ürün Geliştirme Merkez’lerinden biri olarak sürdürülebilir bir gelecek ve dünya için özgün ürünler yaratacak.

Entekno girişiminin sağladığı teknoloji ile  geliştirilen güneş kremleri etkin UV koruma etkisi ile diğer güneş kremlerine göre daha az aktif malzeme ile daha yüksek koruma sağlarken transparan ve çevreci özelliğiyle cilt üzerinde kalıntı görüntüsünün oluşmasını da engelliyor. 

Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Entekno Kurucusu, Prof. Dr. Ender Suvacı, çevreci ve inovatif ileri teknoloji malzemeleri sektöründeki çalışmalarının, MicNo tanecik teknolojisi ile yarattıkları yeni nesil kozmetik ve kişisel bakım hammaddeleri yaklaşımlarının Croda tarafından ilgi görmesi ve Croda’nın ortağımız olmasının onları çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Croda EEMEA Ülke ve Bölgeler Direktörü Mine Enüstün ise dünyada özel kimyasallar konusundaki çok güçlü bir üretim ve satış ağı bulunan Croda Kimya olarak stratejilerinin sürdürülebilir teknolojik yatırımlar aracılığıyla büyümek olduğunun altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.