iOS 13.7 sürümü 3. parti uygulamalara gerek kalmadan Covid-19 bildirimi gönderebilecek

iOS 13.7 sayesinde iPhone, kullanıcılarına herhangi bir 3. parti uygulamaya veya başka bir servise gerek kalmadan Covid-19 bildirimlerini kullanıcılarına gönderebilecek.
iOS 13.7 sürümü 3. parti uygulamalara gerek kalmadan Covid-19 bildirimi gönderebilecek

Apple ve Google'un Covid-19 izleme sistemi geliştirmek için iş birliğine gittiğini ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. İlerleyen dönemlerde ise söz konusu Covid-19 izleme sisteminin nasıl çalıştığı ile ilgili detaylar firmalar tarafından paylaşılmıştı.

Hatırlatmak gerekirse söz konusu Covid-19 izleme sisteminin ilk etapta yerel sağlık uygulamaları ile çalışması hedefleniyordu. İlerleyen dönemlerde ise  Covid-19 izleme sisteminin 3. parti uygulamalara gerek duymadan işletim sistemlerine entegre bir şekilde çalışacağı da duyurulmuştu.

Apple tarafından kullanıma sunulan iOS 13.7 ile birlikte bu durum iPhone modelleri için kullanılmaya başlandı. iOS 13.7 sayesinde iPhone, kullanıcılarına herhangi bir 3. parti uygulamaya veya başka bir servise gerek kalmadan Covid-19 bildirimlerini kullanıcılarına gönderebilecek.

iOS 13.7 sürümünün henüz beta olarak kayıtlı Apple geliştiricileri için sunulduğunu da ekleyelim. Kısacası bu özellik sayesinde iPhone kullanıcıları herhangi bir uygulama yüklemeden Covid-19'a maruz kalma ihtimallerinde bildirim alabilecekler. Sistemin çalışması için Covid-19 testi pozitif çıkan kullanıcıların çeşitli uygulamalar ile sisteme bu bilgileri girmesi gerekiyor.

Böylelikle Covid-19 pozitif olan bir kişi ile aynı ortamda bulunduğunuzda iPhone size bildirim gönderecek. iOS 14 işletim sistemi ile birlikte söz konusu özelliğin tüm kullanıcılar için sunulması da bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.