Canlı müzik ve eğlence platformu: Musixen

Sadece müzikseverler için değil müzisyenler ve performans sanatçıları (tiyatrocular, stand-upçılar) için kendilerini tanıtabilecekleri ve gelir elde edebilecekleri bir platform olan Musixen, 2020 yılının Mayıs ayında kullanıma sunuldu.
Canlı müzik ve eğlence platformu: Musixen

Müzik ve eğlence severlere müziğe dair global ölçekte yeni bir müzik deneyimi yaşatma amacı ile yola çıkan Musixen, uygulamalar arasında gezmeden, kullanıcıların aradıkları müzik keyfine hızlı, kaliteli ve canlı bir müzik performansıyla anında ulaşmalarını sağlayan canlı müzik ve eğlence platformu olarak hizmet veriyor.

Yaklaşık 6 ay içinde geliştirilen Musixen, 2020 yılının Mayıs ayında kullanıma sunuldu. Çağrı Bozay tarafından kurulan girişim şu an için 11 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 

Sadece müzikseverler için değil müzisyenler ve performans sanatçıları (tiyatrocular, stand-upçılar) için kendilerini tanıtabilecekleri ve gelir elde edebilecekleri bir platform olan Musixen, canlı müzik programları olan mekanların bilgilerini, programlarını ve tercih ederlerse mekanda gerçekleşen performansları online olarak kullanıcılar ile buluşturmayı da hedefliyor.

Musixen platformunda müzik ve sahne sanatları icra eden kişi ve kuruluşlar, uygulama üzerinden online canlı performans sergileyerek gelir elde edebiliyor. Canlı yayın esnasında izleyiciler, sanatçıya ücret karşılığında şampanya gönderimi, istek gönderimi, süper alkış, bağış gibi oyunlaştırılmış yöntem ile destek olabiliyor. Gönderilen bu şampanyaların, isteklerin, alkışların karşılığı olan tutarın yüzde 35’i ise sanatçılara kalıyor.  Sanatçılar düzenledikleri canlı yayınlar için biletleme yaparak da gelir elde platform aracılığı ile gelir elde edebilir.

Musixen platformunun mobil uygulamasının hem iOS hem de Android platformlarında yer aldığını da ekleyelim. Musixen, ülkedeki tüm müzik yapımcılarının yerli olmayan platformlara zorunlu bağımlılığının önüne geçerek müzik eserlerinin ve Türk sanatçılarının tüm dünya ile buluşabilmelerine aracılık etmeyi ve gelirlerini önemli ölçüde artırmayı planlıyor.

Paylaşılan bilgilere göre platform içinde 2 ayda 400 farklı canlı yayın gerçekleştirildi. 300'ün üzerinde kayıtlı müzisyenin yer aldığı platformun kullanıcı sayısı ise 20 bini aşmış durumda. Musixen’de kaliteli ve özgün canlı müzik yayını yapabilmek adına tecrübeli müzik insanlarının bulunduğu bir Müzik Komitesi bulunuyor.

Müzik Komitesi canlı performans sergilemek isteyen kişilerin paylaşacağı maksimum 4 dakikalık video performanslarını değerlendiriyor ve olumlu görüş bildirdikleri durumda ilgili sanatçıya Musixen uygulamasında canlı yayın yapabileceği linki paylaşıyor. 

Musixen platformunun 4 farklı gelir modeli bulunuyor. Bu modeller ise üyelikler (Premium Kullanıcı Üyeliği, Premium Müzisyen Üyeliği, Mekan / restoran / kafe üyeliği), biletleme, oyunlaştırılmış bağış, Reklam ve sponsorluklardan elde edilen gelirler.

Musixen Kids ve Musixen Tiyatro kategorilerini yakın zamanda kullanıcıları ile buluşturacak platform Adile Naşit’le Uykudan Önce, Barış Manço ile 7’den 77’ye gibi yer etmiş 90’ların ruhunu dijital ortama taşıyarak kullanıcılarına farklı birçok alanda deneyim sunmayı da planlıyor. Dilerseniz Musixen uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.