Instagram Guides ile Influencerların mekan ve ürün önerileri yenileniyor

Mayıs ayında test edilmeye başlanan Guides sekmesi, bugünden itibaren mekan, içerik ve ürün önerilerine kavuşuyor. Hikayelerdeki "Yukarı Kaydır" temalı içerikler, yeni bir formatta sunulacak.
Instagram Guides ile Influencerların mekan ve ürün önerileri yenileniyor

Geçtiğimiz günlerde platformuna QR kod özelliği ekleyen Instagram şimdi de Influencerların içerik üretimini çeşitlendiren Guides sekmesiyle karşımıza çıkıyor. Mayıs ayında test edilmeye başlanan Guides sekmesi, bugünden itibaren daha fazla özelliğe kavuşuyor. 

Guides sekmesi ne işe yarıyor? 

Belli organizasyonların ve uzmanların zihinsel sağlık ve esenlik kapsamında kaynaklar sunmasını sağlayan Guides, Covid-19 döneminde kullanıcıların kaygı bozlukları ve yas ile başa çıkabilmesine yardımcı oldu. 

Özelliğin ilk etapta sınırlı sayıda içerik üreticiye açıldığını belirtelim. İçerik üreticiler, profillerine eklenen "Guides" adlı sekmede takipçilerine yoga, meditasyon ve mindfulness odaklı içerikler sunabildi. 

Bu anlamda Guides sekmesini dijital bir rehber olarak düşünebiliriz. Tek bir konu odağında içerik üreticilerin profilindeki fotoğraf, galeri ve videolar bir araya getiriliyor ve konuya dair yorum ve öneriler de metin olarak içeriklerle birleştirilmiş oluyor. İçerik üreticiler kendi içeriklerini kullanmanın yanı sıra başka Influencerların içeriklerini de Guides sekmesine ekleyebiliyor. 

Instagram'ın kendi platformunda bir blog yaratarak, trafiği kendi platformunda tutmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Uzun formatta içerik üretmeyi seven Influencerlar için daha YouTube yerine IGTV'yi sunan şirket, şimdi de kişisel blog ya da web siteleri yerine Guides'ı öne çıkaracak.

Guides sekmesine gelen yeni özellikler

Bundan böyle Instagram Guides, içerik üreticilerin zihinsel sağlık önerilerinin yanı sıra mekan ve ürün önerileri sunmasını kolaylaştıracak. Sekmeye eklenen yeni araçlar sayesinde içerik üreticiler, fotoğraf ve video dışında uzun formatta içerikler üretebilecek. 

Twitter kullanıcısı Alessandro Paluzzi tersine mühendislik ile Instagram'a ve Guides sekmesine eklenen yeni özellikleri ortaya çıkardı. Henüz kullanıcıların ilgisine sunulmayan bu özellikler, Instagram'da içerik yayınlamanın farklı seçeneklerini de öne çıkıyor.

Kullanıcılara sunulan içerik seçenekleri arasında Yeni Akış Gönderisi, Hikaye ya da Öne Çıkarılan Hikaye paylaşma, IGTV paylaşımı, Reels paylaşımı ve yeni bir Guide oluşturma yer alıyor. 

Guide seçeneğini tercih ettiğinizde ise farklı Guide türleriyle karşılaşıyorsunuz. Böylece Mekan Rehberi, Ürün Rehberi ve Gönderi Rehberi oluşturabiliyorsunuz.

Influencerların öneri ekosistemi yenileniyor

Açıkçası Instagram'In bu yeni özelliği, Instagrammmerların öneri ekosistemine "cuk" oturuyor. Böylece sıklıkla Hikayelerde gördüğümüz öneri odaklı ve "Yukarı Kaydır" temalı içerikler, yeni bir formatta yalnızca önerilerle ilgilenen tüketicilere sunulabilir. 

İçerik üreticiler de takipçilerini yoğun bir alışveriş ve tanıtım içeriği fırtınasından koruyarak, iletişimini ve samimiyetini güçlendirmeye devam edebilir. 

Bu arada Instagram'ın yöneticisi Adam Mosseri'nin bu özelliği başta seyahat Influencerları için düşündüklerini ancak Covid-19 ile birlikte özelliğin odağını zindelik olarak değiştirdiklerini söylemişti. Görünen o ki; Instagram Guides, yavaş yavaş ilk etapta planlanan rotada ilerlemeye başlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.