Delivery Hero, online market teslimat girişimi Instashop'u 360 milyon dolara satın alıyor

Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Delivery Hero, Instashop girişimini satın alacağını duyurdu.
Delivery Hero, online market teslimat girişimi Instashop'u 360 milyon dolara satın alıyor

Ülkemizin en önemli girişimlerinden olan Yemeksepeti'nin de sahibi olan Delivery Hero'nun geçtiğimiz yıllarda pek çok girişimi satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Delivery Hero, Instashop girişimini satın alacağını duyurdu.

Online market alışverişi yapmanıza olanak sağlayan bir girişim olan Instashop, platformu içinde marketlerin bulunduğu bir pazar yeri olarak hizmet veriyor. Ioanna Angelidaki ve John Tsioris tarafından 2015 yılında kurulan Yunanistan merkezli Instashop, Yunanistan merkezli olmasının haricinde MENA bölgesinde hizmet veriyor.

Yaklaşık 500 bin kullanıcıya sahip olan Instashop'un kullanıcıları genellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahrain, Mısır ve Lübnan'dan. Instashop'un en yoğun olarak hizmet verdiği şehrin Dubai olduğunu da belirtelim.

Paylaşılan bilgilere göre Instashop girişimi, 360 milyon dolar karşılığında Delivery Hero'ya satıldı. Söz konusu 360 milyon dolarlık satışın bugüne kadar Yunanistan'da yapılan en büyük exit olduğunu da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Yunanistan'da bugüne kadar gerçekleşen en büyük exit, Microsoft’un Softomotive girişimini 150 milyon dolar karşılığında satın almasıydı.

Delivery Hero, Instashop'u satın alarak MENA bölgesinde daha fazla söz hakkı edinmeyi amaçlıyor. Instashop'un 2015 yılında VentureFriends ve Jabbar'dan tohum yatırım aldığını da hatırlatalım. Girişim 2015 yılından bugüne kadar toplamda 7 milyon dolar yatırım almayı da başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.