Vinci Girişim Sermayesi, sesli iletişim platformu Mobilus Labs'e yatırım yaptı

Vinci Girişim Sermayesi'nden tohum yatırım alan Mobilus Labs, sesli iletişim platformu ile kemik titreşimi kullanarak mikrofon ve kulaklık olmak üzere çift yönlü iletişim kurmaya olanak sağlıyor.
Vinci Girişim Sermayesi, sesli iletişim platformu Mobilus Labs'e yatırım yaptı

Vinci yatırım fonunun İngiltere merkezli Herotech8'e yatırım yaptığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haber ile karşımıza çıkan Vinci Girişim Sermayesi, portföyüne yeni bir teknoloji şirketini daha eklediğini duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Vinci Girişim Sermayesi, Londra merkezli Mobilus Labs’e yatırım yaptı. Yatırımın miktarı veya şirket değerlemesi gibi finansal detayların paylaşılmadığını da ekleyelim. Vinci Girişim Sermayesi'nden tohum yatırım alan Mobilus Labs, sesli iletişim platformu ile kemik titreşimi kullanarak mikrofon ve kulaklık olmak üzere çift yönlü iletişim kurmaya olanak sağlıyor.

Mobilus Labs'in sağladığı platform cihaz ve üzerine geliştirilen bulut tabanlı bir ekip iş birliği uygulaması yazılımından oluşuyor. Cihaz standart güvenlik kaskına takılınca çalışanlar birbirleriyle iletişim kurmak için ellerini ve kulaklarını kullanmaya gerek duymuyor.

Saha çalışanlarının platform üzerinden iletişimi sırasında dijital hareketlerini de saklayan Mobilus Labs, sonradan aranabilir hale de getirebiliyor. Kısacası halen analog olan telsiz ve güvenlik kasklarını dijitalleştirme hedefi ile yola çıkan Mobilus Labs, dikkat dağınıklığını azaltıcı etkisiyle de saha çalışanları için kazası riskini azaltan bir destek fonksiyonunu da sunmayı hedefliyor.

İlk aşamada büyük inşaat şirketlerinin ilgi gösterdiği Mobilus Labs, kritik altyapı ve enerji şirketleriyle de iş geliştirmeyi sürdürüyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Trimble ile partnerlik anlaşması da yapan Mobilus Labs, XR10 Hololens ürününün iletişim altyapısını da sağlıyor.

Vinci’yi yatırımcılarımız arasında görmekten ve etkileyici endüstriyel teknoloji şirketlerinden oluşan portföylerine katılmaktan çok mutlu olduklarını dile getiren Mobilus Labs kurucusu ve CEO’su Jordan McRae, Vinci’nin sanayi alanındaki tecrübesi ve uzmanlığı ile Mobilus Ses Platformu’nu bir sonraki seviyeye taşımaları ve ticarileştirmelerine yardımcı olacağına emin olduklarını da dile getirdi.

Vinci Girişim Sermayesi olarak beşinci, İngiltere’de ise ikinci yatırımlarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton, Mobilus Labs’ı portföylerine kattıkları için çok mutlu olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.