15 İTÜ Çekirdek girişimi 2020'nin ilk yarısında toplam 20 milyon TL'den fazla yatırım aldı

İTÜ Çekirdek'te yer alan 15 girişim, bu yılın ilk yedi ayında aldığı yatırımla, geçen yılın aynı dönemini beşe katladı.
15 İTÜ Çekirdek girişimi 2020'nin ilk yarısında toplam 20 milyon TL'den fazla yatırım aldı

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’te bu yılın Ocak ayından bu yana yapılan yatırımlar toplamda 20 milyon TL'yi aştı. Eğitim teknolojilerinden çevre teknolojilerine; ulaşım teknolojilerinden sağlık teknolojilerine kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren 15 girişim, bu yılın ilk 7 ayında aldığı yatırımlarla, 2019’un aynı dönemini beşe katladı.  

Kuşkusuz küresel çapta etkisini gösteren salgın, bütün dünyadaki şirketleri ve girişimcileri etkilediğini söyleyen İTÜ ARI Teknokent’in Direktörü ve İTÜ Çekirdek’in Kurucusu Arzu Eryılmaz, “Ancak bu süreçte Türkiye’nin teknoloji üreten pek çok girişiminin duraksamadan ürünlerini geliştirmeye devam ettiklerini gördük. Çok çevik hareketle ürün ve hizmetini pivot eden birçok girişim de oldu. Girişimcilerin bu çabalarının boşa çıkmadığını görüyoruz" diye konuşuyor.

Geçen sene 4 milyon lira idi

Eryılmaz'ın sunduğu veriler, yukarıdaki görüşü kanıtlar nitelikte... Verilere göre geçen yılın ilk 7 ayında girişimlere yapılan yatırım tutarı 4 milyon lirayken; bu sene, Ocak ayından bu yana yapılan yatırımlar beşe katladı. Değerlemeleri 72 milyon lirayı aşan diğer girişimlerle birlikte toplam yatırım tutarı, aslında 20 milyon liranın üstünde olduğu belirtiliyor.

En büyük yatırım Vira Soft'a yapıldı

15 girişim içinde en çok dikkat çeken şirket 38 milyon lira değerlemeye sahip olan siber güvenlik teknolojileri ve sertifikaları geliştiren Cyber Struggle... En büyük miktarda yatırım alan ise dijital patoloji ve telepatoloji sektörlerinde gerçekleştirdiği projeler ve ürünlerle birlikte başta kanser olmak üzere diğer patolojik hastalıkların tanı ve teşhisini daha efektif hale getiren Vira Soft. 12 milyon 240 bin liralık yatırım alan şirket, karantina döneminde yıldızı parlayan şirketler arasında...

Diğer girişimler arasında en çok dikkat çekenler arasında ise yaklaşık 13 milyon değerlemeye sahip ev sahipleri için stressiz kısa dönemli ev kiralama platformu olan Missafir var. 

BrandFace, 3 milyon liranın üstünde yatırım aldı

Kitlesel reklam ajansı modeli ile markaların ihtiyaç duyduğu özgün ve yaratıcı içeriği kullanıcıdan tedarik ederken kullanıcıyı para ile ödüllendiren video paylaşım platformu BrandFace ise 3 milyon 430 bin liralık finans aktarımı ile ikinci en çok yatırım alan şirket oldu. 

Yatırım alan girişimleri bir tablo ile de paylaşan İTÜ Çekirdek'in listesine aşağıda ulaşabilirsiniz. 

Diğer girişimler ise şöyle sıralanıyor:

  • ADLEMA: Sızıntı test sistemini optimize ederek parça verimini artırmaya yardımcı olmak için veri yönetimi ve üretim analizi yazılımıyla birlikte endüstrinin en geniş sızıntı tespit cihazı portföyünü sunuyor.
  • BenzinLitre: Tüm akaryakıt istasyonlarını güncel fiyatları, doğru lokasyonları ve tesis-içi imkanları ile listeleyerek kullanıcıların tasarruf etmesini ve karar verme sürecini akıllı hale getirmesini sağlayan aynı zamanda dinlenme tesisleri, yol yardım, sigorta teklifi gibi araç sahiplerinin farklı ihtiyaçlarına da çözüm getiren bir mobil uygulamadır.
  • GmPly: Eğitim şirketleri ve kurumsal şirketlerin eğitim departmanları için ücretsiz interaktif video eğitimleri oluşturabilmelerine imkan veren ve bu videolar üzerinden gerçek zamanlı KPI ölçümü alınabilmesine olanak veren bir SaaS e-learning platformudur.
  • Heimdall: Müşterilerinin daha önce derin yaralar aldıkları ya da daha önce karşılaşmadıkları, öngöremedikleri risklere karşı maddi ve manevi olarak koruyacak bir yazılımla onların yanında olabileceği görüntü işleme, yapay zeka ve makina öğrenmesi kullanan yüksek bir teknoloji ürünüdür. Üzerindeki onlarca kamera ve sensör bulunan bir drone ile topladığı verileri analiz eder, herhangi bir tesisin ya da herhangi bir yangının riskini ortaya koyar.
  • Hubbox: Tasarlanan IoT cihaz ve yazılım ile kolay, hızlı ve uzmanlık gerektirmeden makinelere ve istenilen noktalara güvenli olarak ve çok fazla teknik bilgi gerektirmeden erişim sağlar.
  • Let'SSteps: Değişen yaşam trendleri ile birlikte doğasından koparak hareketsizliği bir alışkanlık haline getiren bireyler için oyun dinamiklerini kullanarak sürdürülebilir davranış değişikliği kazandırmayı amaçlayan dijital spor platformudur.
  • MeloKnows: Kullanıcıların bulundukları yerden kendilerine uygun kişisel bakım ürün ve hizmetlerine inovatif yollarla ulaşmasını sağlayan bir dijital güzellik asistanıdır.
  • Menlo Music: Müzik ve eğlence odaklı mobil uygulamalar geliştiren ve yayınlamayı amaçlayan Menlo Music’in ilk yayınladığı platform Staroke adında bir sosyal şarkı söyleme platformudur. Kullanıcılar ister tek başlarına, isterlerse birlikte şarkı kayıtları oluşturabilirler. Staroke, profesyonel ses ve video efektleri ile stüdyo ortamını telefonlara taşır. Staroke, eğlenmek isteyen, keşfedilmek isteyen, müzik etrafında sosyalleşmek isteyen herkesi hedeflemektedir.
  • Nanomik: Nanomik, gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştirir.
  • Stude.ai: Öğrencinin potansiyelini keşfetmesini sağlayan ve potansiyeline ulaşmasına yardımcı olan yapay zeka destekli öğrenci asistanıdır.
  • Syntonym: Syntonym analitik metrikleri maksimum oranda koruyarak kamera görüntü verilerini GDPR uyumlu bir şekilde anonimize eder.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.