Yapay zeka veri bilimi girişimi Pachyderm, Microsoft'tan 16 milyon dolar yatırım aldı

Microsoft'un yatırım kolu M12, yapay zeka veri bilimi girişimi Pachyderm'in 16 milyon dolarlık yeni yatırım turuna liderlik etti.
Yapay zeka veri bilimi girişimi Pachyderm, Microsoft'tan 16 milyon dolar yatırım aldı

Microsoft'un yatırım kolu M12, yapay zeka veri bilimi girişimi Pachyderm'in 16 milyon dolarlık yeni yatırım turuna liderlik etti. Yeni yatırımcı Decibel Ventures ve girişimin önceki yatırımcıları Benchmark ve Y Combinator da tura katılan diğer isimler oldu. 2014 yılında kurulan ve merkezi San Francisco'da bulunan Pachyderm, yapay zeka ve makine öğrenimine odaklanan geliştirme ekipleri için açık kaynaklı bir veri platformu sunuyor.

Pachyderm geçtiğimiz yıl, Shell, LogMeIn, Battelle Ecology ve AgBiome gibi kurumsal müşterilerin, çok sayıda devlet kurumunun, ilaç ve biyoinformatik şirketinin, iki büyük Kuzey Amerika bankasının ve ismi açıklanmayan bazı diğer şirketlerin ilgisini çekti. Paylaşılan bilgilere göre Pachyderm, bu şirketlerin ortaya çıkan yapay zeka yasal standartlarına hızla uyum sağlıyor ve Makine Öğrenimi İşlemleri (MLOps) ekiplerinin veri bilimi deneylerini yeniden oluşturabilmesine yardımcı oluyor.

Özetle Pachyderm, Kubernetes üzerinde çalışan açık kaynaklı bir veri bilimi platformu sunuyor. Platform, dar ama önemli bir kullanım alanına odaklanıyor; yazılım mühendislerinin yapay zeka geliştirme projelerinde kullandıkları verileri yönetmelerini kolaylaştırmak. Mühendislere, yapay zeka modellerini örnek veri kümeleri üzerinde eğiterek görevleri gerçekleştirmeyi öğretiyor. Bu veri kümeleri büyük bir kuruluşta hızla toplanabiliyor. Yapay zeka modelinin genellikle birden çok sürümü bulunuyor. Mühendislerin tüm bu dosyaları ellerinde tutmaları, bir hata bulurlarsa bir sinir ağını önceki sürüme döndürmeleri gerekebiliyor veya mühendisler, eğitim sürecinde kullanılan verilerin kalitesini iki kez kontrol etme becerisine ihtiyaç duyabiliyorlar.

Pachyderm'in platformu, bir yapay zeka projesindeki veri dosyalarını yönetmek için merkezi kontroller sağlıyor. Platform, bir ekibin tüm dosyalarını havuzlarda depoluyor ve farklı sürümlerini düzenliyor. Girişim ayrıca, mühendislere, ihtiyaç duyulduğunda bir dosyanın önceki bir sürümünü getirme imkanı da sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.