Apple'ın 1,5 yıl önce Camerai isimli girişimi gizlice satın aldığı ortaya çıktı

Bugün Calcalist tarafından paylaşılan haberlere göre Apple, yaklaşık 1,5 yıl önce Camerai isimli bir girişimi gizlice satın aldı.
Apple'ın 1,5 yıl önce Camerai isimli girişimi gizlice satın aldığı ortaya çıktı

Apple'ın Siri'yi geliştirmek için makine öğrenimi girişimi Inductiv'i satın aldığını sizlere geçtiğimiz Mayıs ayında aktarmıştık. Donanım ürünleri ve yazılım servislerini geliştirmek için her yıl onlarca girişimi bünyesine katan Apple, bazen söz konusu girişimleri sessiz sedasız bir şekilde satın alıyor.

Hatırlatmak gerekirse Berkshire Hathaway konferansında konuşan Apple CEO'su Tim Cook, Apple'ın 2019 yılında 25 girişimi satın aldığı açıklamıştı. Fakat satın alınan girişimlerin hangileri olduğu konusunda detaylı bir açıklama paylaşılmamıştı.

Bunun temel nedeni ise Apple tarafından satın alınan girişimlerin büyük bir çoğunluğunun oldukça küçük şirketler olmaları. Bugün Calcalist tarafından paylaşılan haberlere göre Apple, yaklaşık 1,5 yıl önce Camerai isimli bir girişimi gizlice satın aldı.

Temelde artırılmış gerçeklik ve computer vision alanlarında hizmet veren Camerai, 2014 yılında Tipit isimli ile Aaron Wetzler, Erez Tal, Gil Hadas, Jonathan Rimon ve Moty Kosharovsky kuruldu. 2015 yılında ise isim değiştiren girişim yoluna Camerai olarak devam etti. 

Paylaşılan rapora göre Camerai'ın sunduğu teknolojiler halihazırda Apple ürünleri tarafından kullanılıyor. Bir SDK oluşturan Camerai, fotoğrafların farkı şekillerde editlenmesine olanak sağlıyor. Fotoğraflarda yer alan objeleri tespit edebilen Camerai yazılımı, tespit ettiği objeleri kozmetik olarak ön plana çıkarabiliyor.

Apple tarafından satın alınana kadar toplamda 5 milyon dolar yatırım da alan girişimin özellikle artırılmış gerçeklik konusunda Apple'a yardımcı olduğu düşünülüyor. Anlaşmanın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi olmadığını da ekleyelim. Calcalist'in paylaştığı rapora göre Camerai ekibi Apple'ın computer vision takımına katıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.