Mobil deepfake uygulaması Impressions, Teknasyon’dan 600 bin dolar yatırım aldı

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan Impressions uygulaması, son zamanlarda yaptığı yatırımlar ile dikkatleri çeken Teknasyon’dan yatırım aldığını duyurdu.
Mobil deepfake uygulaması Impressions, Teknasyon’dan 600 bin dolar yatırım aldı

Mobil bir deepfake uygulaması olarak hizmet veren Impressions'ı ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. 2019 yılında Murat Deligöz, Ari Bencuya ve Emrah Gündüz tarafından kurulan Impressions uygulaması, son zamanlarda yaptığı yatırımlar ile dikkatleri çeken Teknasyon’dan yatırım aldığını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse deepfake teknolojisi, farklı bir yüz üzerinde konuşma, gülme gibi yüz ifadelerini yüksek gerçekliğe sahip şekilde taklit ederek sanal videolar üretilmesini sağlıyor. Son yıllarda hızla gelişen bu tekniğin kullanıldığı bir uygulama olan Impressions ise kullanıcılarının çektikleri bir video üzerinden mobil platformlarda deepfake yapıp bir ünlünün yüzüne sahip olmalarını sağlıyor.

Uygulama içinde yer alan ünlüler arasında ise Arnold Schwarzenegger, Brad Pitt, Freddie Mercury ve Emilia Clarke gibi önemli isimlerin bulunduğunu da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Teknasyon, kullanıcılarının ileri teknolojiler kullanarak videolar çekmelerini sağlayan Impressions’a 600 bin dolar yatırım yaptı.

App Store'daki tüm ülkelerde yer alan Impressions, Şubat ayından itibaren herhangi bir pazarlama aktivitesi olmadan 300 bin indirilmeyi geçmiş durumda. Yeni sürüm üzerinde çalışmaya başladıklarını, en yakın zamanda ülke bazlı ünlüleri de bünyelerine katıp yerelleştirme ve iyileştirmelerle daha çok kullanıcıya ulaşmayı planladıklarını aktaran Impressions CEO'su Murat Deligöz, aldıkları yatırım sayesinde gerekli pozisyonlarda ekibi güçlendirerek daha da hızlı büyüyeceklerini belirtti. 

Deepfake teknolojisinin geleceğinin onları çok heyecanlandırdığını dile getiren Teknasyon Yazılım Kurucu Ortağı Burak Sağlık, kullanıcılarının Impressions'a olan sevgisinin onları çok etkilediğini ve ABD başta olmak üzere evrensel pazarlama çalışmalarıyla harika sonuçlar elde edeceklerini de dile getirdi. Dilerseniz Impressions uygulamasını iOS için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.