Mobil deepfake uygulaması: Impressions

Impressions, Deepfake teknolojisini kullanarak kullanıcılarının belirlenen ünlülerin yüzüne sahip olmalarına imkan tanıyor.
Mobil deepfake uygulaması: Impressions

Deepfake teknolojisinden ve bu teknoloji ile yapabileceklerinizden sizlere daha önce pek çok defa bahsetmiştik. Bugün karşımıza çıkan ve oldukça eğlenceli bir uygulama olan Impressions, Deepfake teknolojisini kullanarak kullanıcılarının belirlenen ünlülerin yüzüne sahip olmalarına imkan tanıyor.

San Francisco'da kurulan bir girişim olan Impressions, bugün itibariyle iOS platformu için kullanıma sunulacak. Fakat şu an için uygulamanın sadece ABD, Kanada, Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık ülkeleri için kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Impressions, 20 saniyelik selfie videolar çekmenize olanak tanıyor. Videoları çektikten sonra ise uygulama içinde yer alan ünlülerden birini seçmeniz gerekiyor. Bu iki işlem tamamlandıktan sonra ise Impressions uygulaması bulut üzerinden gerekli işlemleri gerçekleştiriyor ve birkaç dakika içinde yüzünüz seçtiğiniz ünlünün yüzü haline geliyor. 

Impressions tarafından paylaşılan bilgilere göre kullanıcıların herhangi bir yüz verisinin saklanmadığını da ekleyelim. Impressions'ın ücretli bir uygulama olduğun da ekleyelim. İlk etapta 10 saniyelik 3 video ve haftalık 1 videoyu ücretsiz olarak sunan uygulama, daha fazla video hazırlamak isteyen kullanıcılardan ise ücret talep ediyor.

Deepfake teknolojisi ile ilgili endişeleri anladıklarını dile getiren Impressions CEO'su Murat Deligöz, fakat bu teknolojinin eğlence için kullanılabileceğini bildiklerini de paylaştı. Şu an için uygulama içinde 10'dan fazla ünlünün yüzünün yer aldığını ve her hafta yeni ünlülerin uygulamaya ekleneceğini de belirtelim.

Uygulama içinde yer alan ünlüler arasında ise Arnold Schwarzenegger, Brad Pitt, Freddie Mercury ve Emilia Clarke gibi önemli isimlerin bulunduğunu da ekleyelim. Dilerseniz Impressions uygulamasını iOS için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.