Medikal teknoloji girişimi Exo, 40 milyon dolar yatırım aldı

Taşınabilir ultrason cihazları üretmeyi amaçlayan bir girişim olan Exo, B serisi yatırım turunda 40 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Medikal teknoloji girişimi Exo, 40 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak hizmet veren Exo, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Temelde taşınabilir ultrason cihazları üretmeyi amaçlayan bir girişim olan Exo, B serisi yatırım turunda 40 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

2015 yılında Janusz Bryzek, John Kokulis, Sandeep Akkaraju ve Yusuf Haque tarafından kurulan girişimin ana merkezi San Francisco'da bulunuyor. Taşınabilir ultrason cihazlarının yanı sıra yapay zeka destekli bir bulut platformu da sunan Exo, alınan 40 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını ise yaklaşık 100 milyon dolara çıkardı.

Hatırlatmak gerekirse Exo, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 35 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.  Alınan 40 milyon dolarlık yeni yatırım Fiscus Ventures, Reimagined Ventures ve Action Potential Ventures liderliğinde gerçekleşti. TDK Ventures, Solasta Ventures, Intel Capital ve Applied Ventures'ın da 40 milyon dolarlık yeni yatırıma katıldığını da ekleyelim.

Tıp dünyası için daha uygun fiyatlı ve taşınabilir ultrason cihazları üretme hedefi ile yola çıkan girişim, ilk cihazını yakın zamanda piyasaya sürmeyi hedefliyor. Exo tarafından yapılan açıklamalara göre girişim tarafından üretilecek olan ilk taşınabilir ultrason cihazı 2021 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Yukarıda da bahsettiğimiz yapay zeka destekli bulut platformu ise 2020 yılının sonunda kullanıma sunulacak. Exo tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 40 milyon dolarlık yatırım, ürün geliştirme süreçleri için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.