Berlin merkezli seyahat platformu Omio, 100 milyon dolar yatırım aldı

Omio, yaptığı yazılı bir açıklamada, Temasek, Kinnevik, Goldman Sachs Asset Management, NEA ve Kleiner Perkins gibi mevcut ve yeni yatırımcıların finansman turuna katıldığını söyledi.
Berlin merkezli seyahat platformu Omio, 100 milyon dolar yatırım aldı

Corona virüs salgınının yarattığı etkiler nedeniyle seyahat sektörüne ne olacağı henüz daha tam olarak kestirilemiyor. Ancak belirsizliğe rağmen bu sektörden birçok girişim yatırım almaya devam ediyor. Bugün de sizlerle seyahat sektörünün devlerinden Airbnb'nin böyle bir dönemde halka arz için başvuruda bulunduğu bilgisini paylaşmıştık. Kısacası pandemiye rağmen seyahat sektöründe hareketlenmeler olduğunu görüyoruz. Omio da bu hareketlerden payını alan bir girişim.

Berlin merkezli seyahat girişimi Omio, son olarak 100 milyon dolar yatırım aldı. Omio, yaptığı yazılı bir açıklamada, Temasek, Kinnevik, Goldman Sachs Asset Management, NEA ve Kleiner Perkins gibi mevcut ve yeni yatırımcıların finansman turuna katıldığını söyledi. Girişim en son 2018'de Kinnevik ve Temasek önderliğindeki turda 150 milyon dolar toplamıştı. Verilere baktığımızda Omio'nun, bu yeni nakit akışı ile 2012'de kuruluşundan bu yana yaklaşık 400 milyon dolar yatırım aldığını görüyoruz.

Daha önce GoEuro olarak bilinen seyahat platformu Omio, kullanıcıların en hızlı, en ucuz ve en iyi seyahat seçeneklerini bulmasını sağlayan bir arama platformu sunuyor. Yeni finansmanla ve şirketin organik büyüme, potansiyel birleşme ve satın alma faaliyetlerine bağlı olarak, Omio'nun mevcut ortamda mücadele edebilecek benzer işleri satın almaya hazır olduğu görülüyor.

Şirket halihazırda Avrupa ve Kuzey Amerika'da, 37 ülkede faaliyet gösteriyor. Omio, ocak ayında ABD ve Kanada'da hizmet göstermeye başladı ve bugüne kadar 23 binden fazla tren ve otobüs güzergahının yanı sıra uçuş için bilet hizmeti sundu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.