Apple ve Epic Games arasındaki savaş giderek büyüyor

Sadece Fortnite oyununu App Store'dan kaldırmakla kalmayan Apple, 28 Ağustos tarihinde Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını kapatacağını ve şirketin iOS ve Mac geliştirme araçlarından çıkaracağını da açıkladı.
Apple ve Epic Games arasındaki savaş giderek büyüyor

Oyun içinde direkt ödeme seçeneği ekleyen Fortnite'ın hem App Store hem de Google Play'den atıldığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Fortnite'ın geliştiricisi olan Epic Games ve Apple arasındaki savaş büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

Apple ve Google'ın komisyon almasını engellemek uğruna Fortnite'ın içinde direkt ödeme seçeneği ekleyen Epic Games, Fortnite'ın uygulama mağazalarından atılmasının ardından ise hem Apple hem de Google'a karşı dava açtı. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Epic Games, Apple'a ikinci bir dava açtı.

Açılan ikinci davanın nedeni ise geliştirici hesapları. Sadece Fortnite oyununu App Store'dan kaldırmakla kalmayan Apple, 28 Ağustos tarihinde Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını kapatacağını ve şirketin iOS ve Mac geliştirme araçlarından çıkaracağını da açıkladı.

Yaşananların ardından konu ile ilgili bir tweet atan Epic Games, bu misillemenin durdurulması için mahkemeye başvurduğunu duyurdu. Epic Games tarafından yapılan açıklamada Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarının kapatılması ve şirketin iOS ve Mac geliştirme araçlarından mahrum edilmesinin Epic Games'e onarılamaz bir hasar verebileceği dile getirildi.

Epic Games'in iOS ve Mac geliştirme araçlarından çıkarılmasının ise şirketin oyun motoru olan Unreal Engine yazılımının kullanımı konusunda sıkıntılara neden olabileceğini de paylaşan Epic Games, söz konusu oyun motorunun 3. parti geliştiriciler tarafından kullanıldığını ve herhangi bir hizmet şartını ihlal etmediğini de ekledi.

Kısacası bu problem eğer devam ederse Unreal Engine oyun motorunu kullanan 3. parti oyunlar da sıkıntı yaşayabilir. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Apple, App Store'un kullanıcıları için güvenli bir yer ve tüm geliştiriciler için büyük bir iş fırsatı olarak tasarlandığını dile getiriyor.

Epic Games kendine müttefik arıyor

Epic Games'in App Store'daki en başarılı geliştiricilerden olduğunun da altını çizen Apple, Epic Games için herhangi bir istisna yapmayacağını da ayrıca belirtti. Yapılan açıklamalarda baktığımızda Apple ve Epic Games arasındaki savaşın giderek kızıştığını görüyoruz.

Son olarak Epic Games'in Apple'a karşı bir koalisyon oluşturmak istediğini de ekleyelim. Apple'ın aldığı komisyona oranına karşı savaş açan Epic Games, müttefik arıyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.