Yeni Apple Music radyoları tanıtıldı: Apple Music 1, Apple Music Hits ve Apple Music Country

Apple, Apple Music radyosu Apple Music 1’in yanı sıra Apple Music Hits ve Apple Music Country olmak üzere iki yeni radyo istasyonu daha duyurdu.
Yeni Apple Music radyoları tanıtıldı: Apple Music 1, Apple Music Hits ve Apple Music Country

Apple bugün Apple Music’te iki yeni küresel radyoyu duyurdu. Bu iki yeni radyo; 165 ülkedeki müzik severler için canlı yayın yapacak. Şirketin, amiral gemisi küresel radyo istasyonu Beats 1, bugünden itibaren Apple Music 1 ismini alırken; Apple Music Hits ve Apple Music Country ismindeki radyo kanalları yayın hayatına başlayacak. 

Apple Music Hits'in 80’ler, 90’lar ve 2000’lerden herkesin secdiği ünlü şarkılara çalacağını belirtelim. Apple Music Country ise country türünde müzik yayınına odaklanıyor.

Apple Music’in yayınlandığı 2015 tarihinden bu yana Beats 1'ın dünyanın en çok dinlenen radyo istasyonlarından biri olarak öne çıktığını söyleyelim. Kullanıcılar Beats 1 ile en iyi sanatçıların röportajlarını, küresel çapta özel yayınları ve prömiyerleri takip edebiliyordu. 

Beats 1, gelişimini sanatçı topluluğuyla kurduğu yakın ilişkiye ve algoritma yerine insanlar tarafından yapılan  müzikal seçkilere borçlu olduğunu söyleyebiliriz. Apple Music tarafından yapılan açıklamaya göre bu yaklaşım üç istasyonda da özenle sürdürülecek.

Apple Music, Beats ve Uluslararası İçeriklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oliver Schusser açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Beş yıldır müzik kültürünün tüm önemli anlarını yakalayan Beats 1, insan eliyle yapılan küratörlüğü ön plana çıkardı ve müzik dünyasının en yenilikçi, sevilen ve sayılan kişilerinin özel programlarıyla dinleyicileri kendine bağladı.Şimdi ise Apple Music Radyo tüm türlerden sanatçıların hayranlarıyla müzik hakkında konuşmaları, yaratmaları ve paylaşmaları için benzersiz bir küresel platform sağlıyor ve bu daha sadece başlangıç. Canlı radyoya yatırım yapmaya ve dünyanın her yerinden dinleyicileri sevdikleri müziklerle buluşturan fırsatlar yaratmaya devam edeceğiz.

Beats 1 kanalının yeni adı Apple Music 1 oldu

ABD ve Birleşik Krallıkta Los Angeles, New York, Nashville ve Londra’da stüdyoları bulunan Apple Music 1; pop kültür sohbetleri ve sanatçıların liderliğindeki programlarıyla dikkat çekiyor. Böylece dünyanın dört bir yanından sanatçılar yeni müziklerini kullanıcılara sunabiliyor, yeni gelişmeleri aktarabiliyor ve doğrudan hayranlarıyla konuşabiliyor. 

Apple Music 1'in öne çıkan sunucuları Zane Lowe, Ebro Darden, Brooke Reese, Dotty, Hanuman Welch, Matt Wilkinson, Nadeska, Rebecca Judd ve Travis Mills yayınlarına hız kesmeden devam edecek. 

Ayrıca kanal; Action Bronson, Billie Eilish, Elton John, Joe Kay, Lil Wayne, Frank Ocean, Vince Staples ve The Weeknd gibi müzik sektörünün önemli yıldızları tarafından sunulan programların yanı sıra Aitch, Kerwin Frost, HAIM, Lady Gaga, Nile Rodgers, Travis Scott, Young M.A gibi birçok sanatçıdan yeni programlar içeriyor.

Apple Music’in küresel kreatif direktörü ve sunucusu Zane Lowe bu yeni gelişme hakkın şunları söyledi: 

“Apple Music sanatçıların yuvası, hayranların yuvası ve inanılmaz müziğin yuvası.Ben obsesif bir müzik hastasıyım. En heyecan verici yeni sanatçıları aramayı ve onları günümüzün en köklü, en önemli sanatçılarıyla bir arada çalmayı seviyorum. Çünkü iyi müzik söz konusu olduğunda bunlar arasında bir ayrım olamaz ve Apple Music hayranları sadece iyi müzik dinlemek istiyor. Apple Music radyosunun bütün olayı bu.”

Apple Music Hits yayınlarına yakından bakın 

Apple Music Hits radyosu 80’ler, 90’lar ve 2000’lerden bilinen ve sevilen şarkılara yer veriyor. İstasyon ayrıca dinleyicileri önemli sanatçı ve sunuculardan yeni programlarla buluşturuyor. 

Apple Music Hits’te günlük yayın sunucuları Jayde Donovan, Estelle, Lowkey, Jenn Marino, Sabi, Nicole Sky ve Natalie Sky, George Stroumboulopoulos (“House of Strombo”), Jad Abumrad ve Ari Melber’in özel programları öne çıkıyor. 

Bunun yanı sıra  Backstreet Boys, Ciara, Mark Hoppus, Huey Lewis, Alanis Morissette, Snoop Dogg, Meghan Trainor ve Shania Twain gibi sanatçıların yeni özel programlarının da dinleyiciler ile buluşacağını belirtelim. 

Apple Music Country yayınlarında kimler var?

Country müzik kültürüne odaklanan Apple Music Country ise günümüzün en iyi müziklerinden bir derleme sunarken aynı zamanda hayranlarını yarının yıldızlarıyla tanıştırıyor. Bunun yanı sıra istasyon, geçmişte country müziğe yön veren efsanevi sanatçılar ve şarkılar konusunda dinleyicilerin hafızasını tazeliyor.

Apple Music Country’nin günlük canlı program sunucuları arasında Kelleigh Bannen, Ty Bentli, Bree, Alecia Davis, Ward Guenther, Nada ve Tiera yer alıyor.  Ayrıca haftalık programlarıyla dünyanın heyecan verici sesleri Ashley Eicher ve Kelly McCartney dinleyicilere yeni bir çeşitlilik sunuyor. 

İstasyonda Jimmie Allen, Kelsea Ballerini, Dierks Bentley, BRELAND, Luke Bryan, Luke Combs, Morgan Evans, Florida Georgia Line, Pat Green, Willie Jones, Chrissy Metz, Midland, Rissi Palmer, The Shires, Carrie Underwood ve Morgan Wallen gibi sanatçıların yeni ve özel programları dikkat çekiyor. 

Son olarak dinleyicilerin Apple Music Country ile Dave Cobb, Jesse Frasure ve Luke Laird gibi efsanevi müzik yapımcısı ve söz yazarlarının ve gazeteci Hunter Kelly gibi isimlerin özel programlarını da takip edebileceklerini söyleyelim. 

Kullanıcılar yeni kanalları, Siri dahil olmak üzere Apple Music’e erişebildikleri her platform ve cihazdan dinleyebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.