Amazon, bulut hizmet sağlayıcısı Rackspace'in peşinde!

Kaynaklara göre anlaşma, Amazon'un Rackspace'in azınlık hisselerini edinmesini sağlayacak.
Amazon, bulut hizmet sağlayıcısı Rackspace'in peşinde!

Reuters'in kendi kaynaklarına dayandırdığı özel haberine göre Amazon, bulut hizmetleri sağlayıcısı Rackspace'e yatırım yapmak için görüşmelere başladı. Kaynaklara göre anlaşma, Amazon'un Rackspace'in azınlık hisselerini edinmesini sağlayacak. Ancak her ne kadar kaynak Reuters olsa da CNBC'ye göre Rackspace hisseleri, Amazon’un yatırım amacıyla görüşmelerde bulunduğu pazartesi sabahı yüzde 15′ten fazla artış gösterdi. 

Reuters haberi, Amazon’un Rackspace’te bir azınlık hissesi satın almakla ilgilendiğini ve bunun şirketlerin verilerini diğer bulut hizmetlerinin yanı sıra Amazon Web Services’e kaydırmasına yardımcı olacağını söyledi. Rackspace halka arzını bu ayın başlarında gerçekleştirdi. Apollo Global Management, 2016 yılında Rackspace’in çoğunluk hissesini devralmıştı. Rackspace'de halihazırda hissesi bulunan şirketlerin tümünün bu anlaşmayı kabul edip etmeyeceği ise henüz belli değil. Anlaşmanın sonuçlanmasının ise 1 ila 2 ay arasında sürebileceği belirtiliyor.

Rackspace, hosting alanı kiralıyor; şirketlerin bulutta veri depolamasına ve bu verilere erişmesine yardımcı oluyor. Apollo tarafından 2016 yılında 4,3 milyar dolar karşılığında satın alınan ​​San Antonio merkezli şirket, 3 milyar dolardan fazla piyasa değerine sahip.

Amazon’un Amazon Web Services'i ise pazar payı açısından en büyük bulut işletmesi. Onu, Microsoft’un Azure'u ve Alphabet’in Google Cloud’u izliyor. Amazon'un Amazon Web Services'ten elde ettiği gelir, ikinci çeyrekte yaklaşık yüzde 29 artarak 10,81 milyar dolara ulaştı.

Google, bu ayın başlarında, Apollo Global Management'ın 2016 yılında yaklaşık 7 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın aldığı ADT'nin yüzde 6,6'lık hissesini almıştı. Eğer Amazon ve Rackspace arasındaki anlaşma gerçekleşirse Apollo, bu yıl içinde ikinci kez bir teknoloji deviyle anlaşma yapmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.