Apple, özel teknik servis programını Mac'lerle genişletiyor

"Independent repair shop" isimli bir program ile bağımsız onarım atölyeleri için bir eğitim fırsatı sunan Apple, bugün paylaştığı bilgilere göre programının kapsamını genişletiyor.
Apple, özel teknik servis programını Mac'lerle genişletiyor

Yıllardır tekelcilik suçlamaları ile karşı karşıya kalan Apple'ın ürün onarım politikaları da tekelcilik kapsamı altına ABD tarafından geçtiğimiz yıl araştırılmıştı. Yaşanan olayların ardından ise Apple, geçtiğimiz yıl "Independent repair shop" isimli bir program sunmaya başladı.

Bu program ile birlikte özel teknik servisler için bir eğitim fırsatı sunan Apple, bugün paylaştığı bilgilere göre programını genişletiyor. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıl başlayan program ilk etapta sadece iPhone modellerinin tamirine odaklanıyordu. 

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre bağımsız onarım atölyeleri programı bugünden itibaren Mac modellerinin tamiri konusunda da eğitim sunacak. Söz konusu program ile sadece eğitim sunmayan Apple, onarım atölyelerine Apple onaylı parçalar da sağlıyor.

Kısacası bu program, garantisi devam eden iPhone modellerinizi Apple Store'larda sıra beklemeden bağımsız onarım atölyelerinde de tamir ettirmenize odaklanıyor. Bu çözüm sayesinde müşterilerin Apple Store'da uzun süreler beklemesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tam da bu hedef için programın kapsamını genişleten Apple, Mac kullanıcılarının da sıra beklemeden cihazlarını tamir ettirmelerini hedefliyor. Söz konusu programın şu an için sadece ABD'de aktif olarak sunulduğunu da ekleyelim. Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre yaklaşık 1 yıl içinde 700 yeni tamir lokasyonu açıldı.

Apple tarafından açıklanan bir diğer önemli bilgi ise Independent repair shop programının ABD'de dışında da sunulabileceği oldu. Paylaşılan bilgilere göre program ilerleyen dönemlerde Avrupa ve Kanada'da için sunulabilir.

Peki neden?

Apple; Steve Jobs'un vizyonuyla aktif olduğu tüm pazarlarda marka deneyimini aynı düzeyde tutmak adına satış-servis-bakım hizmetlerini kendisi yükleniyordu. Bugün görüyoruz ki bu vizyondan uzaklaşıp, diğer elektronik üreticilerinde olduğu gibi bu hizmetleri ayrıştırıp özel şirketlere yönlendirmeye doğru bir yöneliş var. Apple'ın sattığı ürün sayısı çok yükselmiş ve tamir süreleri uzamış olsa da, bu ve benzeri hareketlerin Apple'ın yıllardır oturttuğu premium marka imajını ne kadar etkileyeceğini Steve Jobs'un izlerinin nereye kadar silinmesine izin verileceğini hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.