Otomasyon sistemlerinde uygulama açısından RaaS sistemleri öne çıkabilir

Salgın ile hijyen ve sağlık kurallarından daha çok konuştuğumuz bu dönemde insan kontağını minimize eden sistemler için otomasyon beklentisi yükselmekte. Altyapı maliyetine çok gerek duymadan uygulanabilecek RaaS (Robot as a service) da bu noktada öne çıkıyor.
Otomasyon sistemlerinde uygulama açısından RaaS sistemleri öne çıkabilir

Salgın döneminde, virüse yakalanmamak ve sosyal mesafeyi korumakla birlikte özellikle işe gitmek zorunda olanlar ve tüm çalışanlar için işlerini kaybetmemek ve en azından minimum yaşam koşullarını devam ettirmek en çok konuşulan konulardan oldu. Resmi olarak açıklanan oranların üzerinde olduğu tahmin edilen işsizlik oranları da salgının etkilerine işaret ediyor. Sadece işsizlik oranları değil, uzaktan çalışmanın bu dönemden sonra da devam edecek olması ofislerin yapısı, çalışma koşulları ve çalışanların beklentilerini de değiştirmekte. 

Bu nedenlerden dolayı da zaten konuşulmakta olan otomasyon ve iş gücünün değişimi hızlanacağa benziyor. Otomasyonun bazı iş kollarının ya da tanımların tamamen değişip çalışanların gerçek yetkinliklerine daha uygun ya da daha "iyi" pozisyonlar şeklinde iş hayatına girmesi ise bu dönemde çok mümkün olmayabilir. Bunun yerine otomasyonun yansımalarını sosyal mesafe ve diğer salgın önlemleri nedeniyle çalışan sayısı ile pozisyonların azaltılması olarak görebiliriz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.