Yapay zeka destekli satış yazılımı Gong'un değerlemesi 2,2 milyar dolara ulaştı

Kurumsal satış ekipleri için bir istihbarat platformu diyebileceğimiz Gong, Coatue Management'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli satış yazılımı Gong'un değerlemesi 2,2 milyar dolara ulaştı

Kurumsal satış ekipleri için bir istihbarat platformu diyebileceğimiz Gong, Coatue Management'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin değerlemesi aldığı yeni yatırımla beraber 2,2 milyar dolara ulaştı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Index Ventures, Salesforce Ventures, Thrive Capital, Battery Ventures, NextWorld Capital, Norwest Venture Partners, Sequoia Capital ve Wing Venture Capital oldu.

Gong CEO'su ve kurucu ortağı Amit Bendov, yeni sermayenin Gong'un ürünlerine olan talebi karşılamak ve ürün, mühendislik ve pazara giriş ekiplerine yatırım yaparken firmanın liderliğini güçlendirmek için harcanacağını söylüyor.

Gong'un çözümü, satış verilerindeki kalıpları ortaya çıkarmak için tasarlandı ve satışları ve pazar payını artırmaya yardımcı oluyor. Telefon, video, e-posta ve yüz yüze müşteri etkileşimlerini yakalıyor ve bunu müşteri ilişkileri yönetimi verileri ve rekabetle ilgili bilgilerle bütünleştiriyor. Temsilciler ve yöneticiler, Gong'u kullanarak veri analizini denetleyebiliyor ve diğer ekiplerin üretkenliğini destekleyen tahminlere olan güveni artırmak için departman gösterge tablolarını özelleştirebiliyorlar.

Gong, satış temsilcilerinin bireysel bazda nasıl performans gösterdiği, sordukları soru türleri, fiyatlandırmayı nasıl tartıştıkları gibi bilgileri ortaya koyuyor. Bunu şirketin geri kalan karşılaştırmalarıyla yan yana getiriyor ve kişiselleştirilmiş öneriler sağlarken, aynı zamanda konuşmalardaki her kelimeyi bulmayı kolaylaştırıyor. Platformun doğru veri izinlerini otomatik olarak ayarladığı kullanıcılar, anlaşmalarda belirli bir anahtar kelime ortaya çıktığında uyarıları programlayabiliyor.

Gong, görüntülü arama sistemleri ve bulut telefon sistemi ile kullanıma hazır bir entegrasyonun yanı sıra herhangi bir şirket içi veya eski sistemle kullanılmasına izin veren genişletilebilir bir API sunuyor. Süreç, satış temsilcilerinin takvimlerine yaklaşan satış toplantılarını, aramaları veya demoları ekliyor; bunun için G Suite veya Outlook 365 ile entegrasyon sağlıyor. 

Gong'un aralarında Autodesk, Hubspot, LinkedIn, MuleSoft, Outreach, PayPal, Shopify, Slack, Twilio, Zillow ve Zoominfo da olmak üzere 1300'den fazla müşterisi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.